Soros György

Soros-terv

Egy holland újságíró megkérdezte Szijjártó Pétert, hogy mutassa meg neki a Soros-tervet, mert ő sehol nem találta. A miniszter azt válaszolta, hogy keressen rá az interneten azokra a mindenki számára elérhető dokumentumokra, amelyekben Soros György arról beszél, hogy több százezer migránst kellene beengedni az EU-ba évente. „Olvassa el az interjúkat, amelyeket vele készítettek, amikor arról beszél, hogy hogyan áll a nemzetállamokhoz.” Ezen kívül nézze meg a stratégiai dokumentumait azoknak a civil szervezeteknek, amelyeket Soros György támogat. „Akkor azt hiszem meg fogja érteni, hogy mindez együtt tervnek minősül.”

Forrás: Szijjártó az EP-nek: A Soros-terv ott van az interneten (index.hu, 2018. április 26.)

Magyarul: nincs Soros-terv. Azt a magyar kormány ollózta össze Soros cikkeiből. Vagy van Petőfi-terv is: Akasszátok fel a királyokat?

Állítólag a Bibliában is benne van, hogy nincs Isten…

„A hatalomba romlott egykori ifjak és valamikori demokraták nem Soros nézeteit vitatják, hanem a személyt stigmatizálják. Pontosabban: a hatalom propagandistái Soros nézeteit kiforgatják, eltorzítják, meghamisítják és aztán a maguk gyártotta ideológiai katyvasz ellen hadakoznak nagy garral, s közben démonizálják és dehumanizálják Sorost.” Mátyás Győző: Orbán dicső győzelme (168 óra, 2018. április 22.)

A Figyelő cikke

Az eredeti cikket (2018. április 11.) csak a Figyelő előfizetői olvashatják. Nem akarok az lenni. Nagyon nem. Akik olvasták, azt mondják, sok embert – köztük tekintélyes tudósokat – Soros György bérenceinek tart a cikk. Amikor 1940-ben a németek elfoglalták Dániát, és előírták a zsidók számára a sárga csillag viselését, a dán király is kitette a csillagot. Ha mindenki hordja a megkülönböztető jelet, akkor az már nem megkülönböztető.

Sokan jelentkeztek a Soros-listára is. Itt a végleges változat.

Persze világos a cél: a botrányos 2018-as választásokról és az azt követő tüntetésekről elterelni a figyelmet. Nem az a botrányos, hogy a Fidesz győzött, hanem az, hogy 48%-os eredménnyel ⅔-ot kapott a parlamentben, és mindent megtehet. Kikiálthatja a királyságot, és megválaszthatja a királyt. Ha akarja. És ez kizárólag azon múlik, megéri-e neki. Nem is kíváncsi a választók véleményére, mint ezt a 8 év ad hoc törvénykezéséből láttuk. Pedig én még azt tanultam a köztisztviselői szakvizsgára, hogy a kormány a legfőbb érdekegyeztetési szerv. De hol az érdekegyeztetés?

Az 1989-es konszenzusos Alkotmány megalkotói a ⅔-os szabályban látták annak biztosítékát, hogy az ellenzék nélkül ne lehessen meghozni bizonyos törvényeket. Ez nem vált be. Máshogy kellene megfogalmazni, hogy „az ellenzék nélkül ne lehessen”.

Egyéb cikkek

Vissza a nyitó lapra

Levélcím: gyimesi pont laszlo9 kukac upcmail pont hu Valid HTML 4.01 Transitional