Parlamenti választás 2022/Jármi László

Innen: Politika
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A nyomtatható változat már nem támogatott, és hibásan jelenhet meg. Kérjük, frissítsd a böngésződ könyvjelzőit, és használd a böngésző alapértelmezett nyomtatás funkcióját.
Jármi László

Jármi László vagyok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Baktalórántházán születtem 1978-ban. Édesanyám Apagyról, édesapám Magyról származik, születésem után egy ideig az utóbbi településen cseperedtem, majd Nyíregyházára költöztünk, itt is érettségiztem. Ezután jött a cívisváros, a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végeztem közgazdászként számvitel-pénzügy szakirányon. Egyetemi tanulmányaim alatt külföldi tapasztalatokra is sikerült szert tennem, tanultam és dolgoztam többek között Németországban, Írországban és Ausztráliában. 17 évnyi multinacionális tapasztalattal rendelkezem, egy nemzetközi könyvvizsgáló cégnél kezdtem a pályafutásom, majd egy szintén nemzetközi autóipari lízingcégnél töltöttem 16 évet pénzügyi és értékesítési területen. Folyékonyan beszélek angolul, németből és oroszból középfokú szakmai nyelvvizsgával rendelkezem. Az első munkahelyem miatt, 2003-ban költöztem Budapest 13. kerületébe, azóta folyamatosan itt élek.

Miért politika és miért Momentum?

A cselekvésben hiszek és abban, hogy az embereket sokkal jobban be kell vonni a közéleti kérdésekbe. Manapság sokan ódzkodnak és elfordulnak a politikától, hiányzik a párbeszéd, a tartalmas szakmai viták helyett ellenségkeresés, gyűlölködés és intézményesített korrupció van. A politikusokat tévesen magunk fölé pozicionáljuk, holott egy jogállamban a politikus az embereket meghallgatja, reagál a kéréseikre, cselekszik s azután beszámol nekik, a politikus a nép alkalmazottja. Ma nem ezt látjuk a Fidesz rendszerében.

A Momentummal a NOlimpia kapcsán ismerkedtem meg, beszálltam én is aláírást gyűjteni, mert szerettem volna, ha népszavazással döntünk ebben a kérdéskörben. 2017 nyarán lettem tagja a pártnak, majd rövid időn belül alelnökké választottak a 13. kerületi alapszervezetben. Egyik legfontosabb célomnak tekintem a NER lebontását, melyhez a budapesti sikerek után a fővárosi szervezetünk támogatásával el kell jutnunk vidékre és ellensúlyoznunk kell a propagandát. 2020 októbere óta a Momentum Hálózati Igazgatóságának budapesti vezetőjeként dolgozom ezért a célért. Kampányvezetőként már kétszer is megízleltem, milyen legyőzni a Fideszt a Momentummal, először csak egy pár szavazókörben a 13. kerületi EP kampányban - az országban egyedülállóan. Ezt követően 2020 elején egy időközi önkormányzati választás során vertük meg őket 15%-kal. Azt gondolom, hogy a Fidesz leváltása nagyrészt kampánytechnikai kérdés. A propagandát sok emberrel és személyes jelenléttel tudjuk legyőzni, ezért mindenkinek várom a jelentkezését, aki szeretne cselekedni, mert csak rajtunk múlik, hogy meddig marad a Fidesz a nyakunkon.

Tavaly október óta a 13. kerületi önkormányzat külső pénzügyi bizottságának vagyok a tagja, elkötelezett híve vagyok a stabil költségvetésnek, a 21. századi megoldásoknak, az infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésének. Az önkormányzatok ellehetetlenítése ellen országosan kell cselekednünk: vidéken kell erősítenünk a jelenlétünkön, hogy leváltsuk a korrupt Orbán-rendszert és 2022-ben döntési pozícióban legyünk az önkormányzatokat érintő kérdéseket illetően.

3 gyermek édesapja vagyok, feleségem egészségügyben dolgozik, így az ágazat romló színvonalát testközelből élem meg. Azért dolgozom, hogy a gyermekeim egy szolidárisabb, ugyanakkor a teljesítményt elismerő országban nőhessenek fel, itthon – Magyarországon!

Forrás