Politika:Kampány 2022. március 21.

Innen: Politika
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A nyomtatható változat már nem támogatott, és hibásan jelenhet meg. Kérjük, frissítsd a böngésződ könyvjelzőit, és használd a böngésző alapértelmezett nyomtatás funkcióját.
Nyomtass te is! jelvény

A XXII. kerületi Városház téren szétkergettem egy fideszes kampánycsapatot. Nem bírták ki, hogy valaki érvekkel száll szembe velük.

Nagyjából ott kampányoltak, ahol az előválasztás volt. Talán reménykedtek, hogy hasonló sikerük lesz. Négy fura járműben ültek, ami leginkább a golfpályán a játékosokat szállító járgányhoz hasonlított (amit arra használnak, hogy szegény sportolóknak nehogy megerőltető legyen a testmozgás). A jármű rendszáma „Németh Zsolt” volt.

Miután egyetlen érdeklődő voltam, lecsaptak rám, és valami újságot akartak adni. Szemüveg nélkül analfabéta vagyok, így nem tudom, mi volt. Nagyjából úgy nézett ki, mint az MMM „Csak felfelé!” című lapja. Válaszul a Nyomtass te is! jelvényt mutogattam a kabátomon. Megtetszett nekik, több fényképet és készítettek róla, aztán megkérdezték, mi az a kék szalag alatta. Mondtam, hogy a korrupció elleni összefogás jelképe, mire a 4-es metró 130 milliárd forintos csalását kezdték emlegetni. Szerintük az OLAF és „Brüsszel” Soros kezében van, ezért nem indítottak eljárást. (Nyilván Polt Péter is.) Javasoltam nekik, hogy nézzenek utána Arthur Finkelstein életrajzának, aki a Soros-tervet kitalálta.

Elmondtam, hogy a Nyomtass te is! a múlt héten 750,000 példányban jelent meg, és ez az ország legnagyobb példányszámú hetilapja. Nem hitték el, de remélem, utánanéznek.

Aztán szóba hoztam a 3,000 MFt-s nyugdíjpénztári vagyont. Szerintük a bank az egyik zsebéből a másikba tette a pénzt, úgyhogy semmi nem történt. Én meg azt kérdeztem, miért nem került a költségvetésbe, ha egyszer államosították. Ekkor látták be, hogy nem boldogulnak velem. Menekülőre fogták: felpattantak a négy járműre és elhajtottak. Pedig egyikük állítólag közgazdász volt.

Mentem tovább a piacra, és két járművet ott találtam. Folytattam volna a vitát, de letorkolltak azzal, hogy ők ketten nem fideszesek, egy kft. megbízásából terjesztik a fidesz-propagandát. Felhívtam a figyelmüket, hogy attól, hogy közvetve a fidesznek dolgoznak, még bízvást szavazhatnak az ellenzékre. Ebben maradtunk.