A kormány legnagyobb hazugságai

Magyar-magyar szótár

Amikor Orbán Magyarországról beszél, orbánisztánt ért rajta. Magyarország többsége nem rá szavazott. 33% ellene, 34% mellette, 33 % nem ment el. Az összes szavazó 48–49%-a szavazott rájuk.

Az alkotmány szó a jogban az országban élők túlnyomó többségének véleményét jelenti az együttélés módjáról. A 49% nem túlnyomó többség. Magyaroszágnak nincs alkotmánya. Orbánisztán alaptörvénynek hívja a sajátját, és azt hiszi, hogy az emberek túlnyomó többsége nem tudna meglenni pl. egykulcsos adó nélkül…

Az alaptörvény tákolmány a napi politika és a pillanatnyilag regnáló rezsim érdekei édekében. Még jogszabálynak sem nevezhető a benne előforduló értelmezhetetlen fogalmak miatt. (Pl. mi az, hogy a menekültek segítése? Ha megmondom valakinek, merre van a Keleti pályaudvar, és utólag kiderül, hogy illegális migráns volt az illető, bűncselekményt követtem el? Mi az, hogy orbánisztán keresztény állam? Aki nem az, büntethető?)

A Sargentini-jelentés pontjai

(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.

A legnagyobb hazugságok

Lenin azt mondta: ha egy hazugságot elég sokszor ismételnek, igazsággá válik. Göbbels pedig azt, hogy ha ő kétszer elmond valamit az embereknek, elhiszik. Pártunk és kormányunk nem nem bízza a véletlenre (hátha Bayer Zsolt nem ér fel Göbbels képességeivel): marad a lenini elveknél.

Folytatás Molnár Zsolttól (Balra magyar)

PolitikaVissza a nyitó lapra
Levélcím: gyimesilaszlo9 kukac gmail pont com Valid HTML 4.01 Transitional