Kövér László

Innen: Politika
Forrás: Ellenszél

Csúfnevei: bajszos házmester, fáklyaként lobogó erkölcsi mérce, a magyarság élő lelkiismerete. Jelenleg a parlament elnöke, statáriális felhatalmazással: saját hatáskörben milliós büntetésekkel sújthat képviselőket, és hetekre kitilthatja őket a parlamentből.

A magyarság élő lelkiismerete 2018 óta 79 millió forintra büntette a parlamenti képviselőket, ezek mindössze 0,56%-át kapták kormánypárti képviselők.[1] A parlament elnökének nincs joga büntetni, csak a rendet fenntartani.

Idézetek

A hülyeséget abbahagyni sohasem késő. (Magyar Narancs, 1994. június 9.)

Azt utálom az újságírókban, hogy a legrosszabb énemet hozzák ki belőlem. (168 Óra, 2002. január 31.)

(Az Európai Unióról) Ekkora területet még sosem csatoltak Magyarországhoz. (168 Óra, 2004. május 6.)

Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk. (Magyar Távirati Iroda, 2015. december 15.)

Marx álma úgy valósult meg, hogy nem a világ proletárjai egyesültek, hanem a világ tőkései. (Vas Népe, 2016. november 10.)

A gyerekvállalás a legszemélyesebb közügy. (Mandiner.hu, 2019. szeptember 5.)

Állítólag mi tartjuk fenn a diktatúrát, mégis mi húzzuk a rövidebbet. (Magyar Hírlap Online, 2019. december 21.)

(Az Európai Unióról) Nem engedjük meg, hogy újrafonják azt a kötelet, amitől sikerült megszabadulnunk. (Szabolcs Online, 2020. október 22.)

Én is férfi voltam egy női testbe zárva, de aztán megszült az anyám. (PestiSrácok.hu, 2020. október 27.)

A világ azoké, akik teleszülik. (Szabolcs Online, 2020. október 27.)   Vagyis a nőké

Morális határok

Kövér szerint a „Fidesz soha nem lépett át bizonyos morális határokat, míg az ellenzék folyamatosan emberi mivoltában sért meg kormánypárti képviselőket.” Juszt László hosszú cikkben emlékeztette a házelnököt a fidesz stiklijeire:[2]

Na de Kövér elvtárs! Már megint vagy kihagy a memóriája, vagy egészen máshol gondoljuk megrajzolni a morális határokat.

Mert – ha már a „rajzolásnál” tartunk. Mennyire morális átrajzolni a választási körzetek határait azért, hogy megnyerjenek egy választást?

Mert – milyen morál igazolja azt, hogy a feleségét hivatalvezetőnek nevezteti ki – havi 700.000-ért?

Mert – milyen morál engedi meg azt, hogy az Ön testvérének nyomdacége az APEH többszöri felszólítására sem tett – éveken át – adónyilatkozatot, ezzel szemben több százmillióval tartozott a munkásainak, míg a végén – „Kaya Ibrahim útján”, a sokásos fidesz-technikával menekítették ki a pénzt belőle, s adták át az enyészetnek?

Mert – milyen erkölcs engedi meg, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének unokaöccséből bankvezérigazgatót kreálnak, aki ezután az MNB elnöke fiának folyósít hiteleket bútorgyár vásárlásra?

Mert – miféle erkölcs szerint rendjén való a feleségverés? Hogy most csak a „vak komondorra” utaljak, bár másra is tudnék…

Mert – milyen erkölcsi normába fér bele, hogy egy országnak hazudják, hogy a nyugdíjmegtakarításukat felelősen és transzparensen, egyéni számlán vezetve őrzik meg – majd egészen egyszerűen lenyúlják, később meg közlik, hogy nem is tartoznak semmivel.

Mert – hol írták le azt, hogy morálisan helyes kórházak helyett stadionokat és kisvasutat építeni a miniszterelnöknek?

Mert az Ön moráljával tényleg elfogadható, hogy egy olyan embernek adnak folyamatosan különféle hivatalokat, aki bizonyítottan csalással szerezte a diplomáját?

Mert az Ön által jegyzett erkölcsi kódexbe belefér, hogy a honvédség repülőgépeket vesz súlyos pénzekért, s a gépekkel a miniszterelnök és társasága repked focimeccsekre – közpénzen?

Mert – az Ön erkölcsi kódexében helye van a török agresszió támogatásának a szíriai kurdok ellen?

Mert – azt is tudomásul kell vennem, hogy nyílt zsarolás is belefér a Fidesz erkölcseibe?

Nyíltan kijlentheti, hogy a jól választó települések fejlesztésére lesz pénz, a rosszul választó városok népének meg annyi.…

Szóval Kövér elvtárs! Önnek nem szerencsés morálról beszélni. Önnek, akinek a legszívhez szólóbb irodalmi munkája így hangzott: „Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba és a szögre vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat! Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat.”

Végülis Kövér elvtárs nem igazán hiszem, hogy van a 10 parancsolatnak egyetlen olyan pontja, amit napjában többször – Ön és barátai – ne hágnának meg! Így azután ezzel az álszent dumával ne etessen!

– Juszt László

Forrás

Kapcsolódó szócikkek

  • Fődi Kitti: Kövér László eddig összesen 79 millió forintra büntette a parlamenti képviselőket. 444.hu (2020. okt. 28.)
  • Juszt László úgy eligazította Fideszék dölyfös háznagyát, hogy még most is csak pislog. fuggetlenhirek.info (2021. feb. 10.)