Parlamenti választás 2022/Bakai Ádám

Innen: Politika
Bakai Ádám

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy mégis miért foglalkozom a magyar politikával és miért nem élem a nyugodt kis életem Münchenben?

Azért, mert hiába élek itt, a családom és barátaim még mindig Magyarországon élnek. Minden alkalommal, amikor otthon vagyok Kalocsán, szívfacsaró dolog azt látnom, hogy a hazám egyre messzebb kerül a nyugat-európai érték- és életminőségtől. Rossz azt látnom, hogy az országunk végletekig megosztott, és nem lehet semmilyen társadalmi párbeszédet folytatni egymással. Rossz azt látnom, hogy a megválasztott vezetőink továbbra sem végzik el a feladataikat: a saját önös érdekeik előrébb valók, mint a térség problémáinak valódi megoldása.

Pedig lehetne ez másképpen is. Minket is megillet a tisztes megélhetés, az, hogy a hónap végén ne a számlákkal kelljen trükközni, hanem azon tanakodjunk, hogy mire mennyi pénzt tudunk félretenni. Megillet bennünket a kiszámítható és biztonságos élet, az európai szintű egészségügyi ellátás és egy olyan oktatási rendszer, ahol valós oktatás folyik, gyermekeink pedig használható és versenyképes tudásra tesznek szert. Megérdemlünk egy olyan életteret, ahonnan nem kell Budapestre vagy külföldre költözni ahhoz, hogy boldoguljunk, ahol a máshol megszerzett tapasztalatokat tárt karokkal várják.

Lehet, hogy sok mindenben nem értünk egyet, de ettől még élhetünk békében egymás mellett, és megvitathatjuk az eltérő nézeteinket. Lehet, hogy jelenleg nincsenek olyan vezetőink, akik velünk foglalkoznának, de az nem jelenti azt, hogy ennek így is kell maradnia.

Számomra nem a politikai pozíció vagy a hírnév számít, sokkal inkább az, hogy segítsem a rám bízott közösséget. Itt, Münchenben számos példát látni arra, hogy a munkából meg lehet élni, nem kell hónapról hónapra túlélni. Sőt, mindenki megengedheti magának, hogy évente legalább egyszer el tudjon menni nyaralni. Itt az embereket nem mérgezte meg a politika és nyugodtan, békében élik az életüket egymás mellett. Meg tudnak beszélni bármilyen témát egymással, akkor is, ha nem értenek egyet.

Veletek együtt ez Magyarországon is sikerülhet! A Momentum országgyűlési képviselő-jelöltjeként indulok az őszi előválasztáson Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületében. A németországi tapasztalataim hazahozom és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy felzárkózzunk végre oda, ahova tartozunk: Európához.

Forrás