Parlamenti választás 2022/Gyurcsik József

Innen: Politika
Gyurcsik József

Gyurcsik József vagyok 51 éves gépészmérnök, két gyermekes családapa.

Szigetszentmiklós bucka városrészében élek.

Itt tanultam és dolgoztam a Csepel Autógyárban. Ma saját kereskedő-tanácsadó cégem van, ahol ipari metrológiával és gépgyártástechnológiai fejlesztésekkel foglalkozom.

2018-ban kezdtem politizálni, mert az addig eltelt 28 év és annak politikája nem helyezte az országomat és a közvetlen környezetemet abba a nyugati szociális demokrácia felé vezető útra, amit sokan látunk külföldi utazásaink során is. Oktatás, Munka, Szabadidő egy Élhető Dunamente.

Célom a Kis- és a Nagy-Duna szigetén és partjain lévő települések aktív összekapcsolása, megnyitása az ország felé.

A közúthálózat fejlesztése, jellemzően gyalogos- és kerékpárutak kiépítése, amivel összekötjük településeinket, hogy ne csak kizárólag autóval lehessen közlekedni, munkába, iskolába járni.

A munkahelyek számának növelése mellett inkább a magas feldolgozottságú minőségi termékelőállítást támogatom, illetve azt, hogy a dolgozó adófizető polgár gyermekeinek elhelyezése ne okozzon a családnak komoly kihívást.

A Duna-part rendezése, hogy gyönyörű Kis-Dunánk bekapcsolódhasson az országos szabadidős turizmusba. A környékbeli vállalkozásoknak és lakosoknak is új lehetőségeik nyíljanak úgy a turizmus, mint a kultúra területén, ezzel is segítve lakókörnyezetük élhetőségét.

Az oktatás, és különösen a szakoktatás javítása és magas szintre emelése az elmúlt évek lejtmenete után a körzet egyik legfontosabb feladata a bölcsődék, és óvodák számának növelése mellett.

Az gondolom, hogy egy jó, széleskörűen művelt szakmunkás olyan megbecsülést és anyagi elismerést érdemel, ami sikeressé teszi őt és környezetét. A régiónkban erre minden lehetőség adott, amivel élnünk kell.

Szeretném, ha a választókerület önkormányzatai sokkal szorosabban működnének együtt a segítségemmel, és többször lenne gondolat az egymásra figyelés a fejlesztések, beruházások alkalmával, mivel ha önálló települések is, döntéseik kihatnak a másik település lakóinak életére, pont annyira, mint a sajátjukra.

Forrás