Parlamenti választás 2022/Tóth Attila Szilveszter

Innen: Politika
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tóth Attila Szilveszter

1974-ben születtem, Iregszemcsén. Alacsony egzisztenciájú, vidéki családból származom. Édesapám buszsofőr volt, édesanyám pedig takarítónő a helyi iskolában és óvodában. Házas vagyok, két gyermek – nem közjószág – büszke édesapja. Fiatal koromban tehetségem mutatkozott a sporthoz, amelynek köszönhetően egy másik út nyílhatott meg előttem, mint kortársaim előtt.

Korosztályos válogatott atléta voltam, így a sport végigkísérte az életemet, és most is aktív része.

1995-ben a Könnyűipari Műszaki Főiskolán – mely ma a BME tagintézménye – szereztem mérnöki oklevelet, az ezt követő sorkatonai szolgálat után pedig felszereltem a rendőrséghez. Rendőri pályám a Terrorelhárító Szolgálat soraiban zajlott, 5 év vidéken eltöltött bűnügyi vizsgáló és nyomozói szolgálat után.

Korkedvezményes nyugdíjazásomat követően tértem haza Tamásiba. Jelenleg sporttal és gyerekekkel foglalkozok, mellette dolgozok.

A sporttevékenységem megkezdésekor szembesülnöm kellett egy-két hihetetlen dologgal. Először is nyomást gyakoroltak rám, hogy helyi sportvezetőként milyen szervezetbe kellene tagozódnom, kikkel, hogyan kell, kellene kommunikálnom. Nem alkudtam meg és nem álltam be a sorba… ennek voltak és vannak azóta is jól érezhető retorziói.

A 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék közös polgármesterjelöltje voltam Tamásiban.

Az elmúlt 6 évben beleálltam a helyi pályázatokkal és közpénzekkel kapcsolatos ügyek feltárásába. Több esetben rendeltek el nyomozást az általam kezdeményezett ügyekben.

Az ilyen jellegű tevékenységem kapcsán nagyon jó munkakapcsolat alakult ki a régiónkban élő pártok tagjaival, ide értve a Jobbikot, az LMP-t, az MSZP-t és a DK-t is.

Amennyiben bekerülök a parlamentbe, szorgalmazni fogom a korkedvezményes nyugdíjak újrarendezését, és egészen biztos, hogy aktív résztvevője leszek az elszámoltatásoknak és a pályázati pénzek felkutatásának.

Forrás