Pártfinanszírozás

Innen: Politika
A lap korábbi változatát látod, amilyen Laci (vitalap | szerkesztései) 2022. augusztus 28., 20:18-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az ellenzéki ellenállás 2018. év végi növekedésével egyidőben az Állami Számvevőszék megbírságolta az ellenzéki pártokat az áprilisi választások kampánypénzeinek szabálytalan felhasználása miatt, miközben a fidesznél mindent rendben talált. A döntés ellen nincs fellebbezési lehetőség.

A Jobbikot olyan bírsággal sújtották, ami a párt feloszlatásához vezethet. A Momentum finanszírozását felfüggesztették, majd egy idő után újraindították. A Párbeszédét nem, azon a címen, hogy nem kapták meg a megfelelő dokumentumokat, miközben a Párbeszéd azt állítja, hogy nem veszik át tőlük.

Pár hónappal azután, hogy a Momentum mindent igazolt, újra házkutatást tartottak náluk, két héttel az önkományzati választások után. Nagyjából ugyanekkor az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy az ÁSZ ellen ugyan nem lehet fellebbezni, de a tényleges döntést az Államkincstár hozza meg, annak a döntése ellen viszont lehet.

Frakciólétszám14-22.png

A hatpárti ellenzék frakciólétszáma ugyanannyi, mint 2014-ben volt: 57 fő. 2018-ban 64.

Frakciótámogatás14-22.jpg
Frakciótámogatás′22.jpg

Források

2022 előtt: