Nyomtass te is!/Csak felfelé!

Innen: Politika
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A MMM havilapjának logója.

Március 19-én Velencéről indultunk az újságot szórni. A gyülekezőhelyre egy MMM-es odahozott egy Csak felfelé! nevű lapot, hogy nem szórnánk-e azt is. Elvállaltunk páronként 300 db-ot. (A Nyomtass te is!-ből fejenként szórunk legalább ennyit.) Nem kellett volna.

Ez az újság egy havilap (gondolom, mert a márciusi számot szórtuk[1]). A 150 újság +6 kg a Nyomtass te is! másfél kilója mellé fejenként, amivel ugye kilométereket kell gyalogolni. Ráadásul félbe kellett hajtani a közel A3-as méretű újságot milliméter pontosan, különben egyes postaládákba már nem fért be. Mindezt menet közben, fél kézzel (a másikkal tartottuk a kétféle újságot), ráadásul szélben, ami rögtön belekapott a könnyű papírba.

A Nyomtass te is!-t indulás előtt félbehajtjuk, pedig az csak A4-es méretű, és 80g-os papír. Abba eleve nehezebben kapna bele a szél.

11 körül indultunk. Máskor 2 körülre kiszórunk 300 lapot. Most 5-ig csak 200-at szórtunk ki, vagyis háromszor lassabban haladtunk. Kati lefényképezett egy gyönyörű utcában. Érdemes megnézni a nyakamban levő szatyrot: abban van az MMM-es újság, az oldalamon levő táskában a Nyomtass te is!, a kezemben meg pár darab mindkettőből, meg egy térkép, mert jó kanyargós volt az utca. (El is tévedtünk térképpel együtt is.) Többször ki is ejtettük valamelyiket a kezünkből.

Szóval megfogadtam, hogy többet nem szórom ezt a lapot.


A két újság egyidejű szórása egy gyönyörű móri utcában. A fénykép rákantittással nagyítható.

A nyakamban, a Nyomtass te is! feliratú szatyorban a Csak felfelé kb. 100 példánya (kb. 50-et már kiszórtunk). A jobb oldalamon a fekete táskában a Nyomtass te is! 250 példánya. A kezemben pár tucat példány mindkét lapból és egy térkép fekete kemény lapon.

Jegyzetek

  1. Az interneten nem találtam meg az újságot. Az impresszumban csak az MMM és a felelős kiadó személye található meg.

Kapcsolódó lapok