Nyomtass te is!/Iszkaszentgyörgy esettanulmány

Innen: Politika
Iszkaszentgyörgy bejárása két párral

A térkép azt mutatja, hogyan lehet bejárni Iszkaszentgyörgyöt két párral. A párok egy-egy tagja az utca két oldalán szór. Az egyik pár útvonalát fekete, a másikét lila vonal jelzi. A pontozott vonal azt jelenti, hogy a vonal kiindulópontjából szórni kell a vonal végéig, aztán üresben visszatérni a szaggatott vonal elejére, kivéve, ha a másik pár is szór ugyanazon az útvonalon. Ilyenkor egyáltalán nem kell szórni. A zsákutcákat egy embernek érdemes beszórnia úgy, hogy befelé az egyik oldalon, visszafelé a másik oldalon szór, hogy ne kelljen annyiszor átmenni az út túlsó oldalára.

Székesfehérvárról a 801-es út felől a Petőfi Sándor utcában érkezünk a faluba. A határon az egyik pár kiszáll, és folyamatosan szórva jut el az autóig, ami továbbmegy a József Attila u. × Vörösmarty utca sarkáig, a Nekem Süti Cukrászatig. A másik pár innen indul, és egy meglehetősen kanyargós zárt vonalon ér vissza. Az ő útjuk talán kicsit rövidebb. Ha előbb érnek, szembeszórhatnak a József Attila utcán érkező másik párral.

A Privát u. – Móricz Zs. u – Kölcsey F. u. – Erkel F. u. összhossza kb. 1 km.

Az első pár mindenképpen írja fel az autó rendszámát arra az esetre, ha előbb ér oda, és a sofőr elérhetetlen telefonon.

Más változatok:

Iszkaszentgyörgynek a 2019-es EP-választáson 1710 választópolgára volt. Az ökölszabály szerint 1710 × 7 ÷ 16 ≈ 750 újság kell a teljes beszóráshoz. Elég sok külső területe van, ahol néhány ház van csak, vagy egymástól messze vannak a házak. A Google Street Map alapján nem lehet eldönteni, azok lakóházak-e.

Székesfehérvárra visszafelé menet egy kis kerülővel érdemes lehet beszórni Mohát, ha maradt még újság (bár az már másik választókerület). Ez egy kis falu két párhuzamos utcával, 255 választópolgárral. Ehhez kb. 100 újság kell. 4 embernek kb. fél óra. A Petőfi Sándor u. x Kincses u. × Privát u. kereszteződéséből kifelé menő Szentgyörgyi út visz oda.

Kapcsolódó lapok