Nyomtass te is!/Lovasberény esettanulmány

Innen: Politika

Lovasberénynek a 2019-es EP-választáson 2210 választópolgára volt. Az ökölszabály szerint 2210 × 7 ÷ 16 ≈ 950 újság kell a teljes beszóráshoz.

A fekete ill. lila pont jelzi az indulási ill. érkezési pontot. Az autót a Park téren lehet letenni, az ABC mögött (a térképen piros pont).

Itt az eredeti térkép (ha valaki más útvonalat szeretne rajzolni).

Bejárás két párral

Lovasberény bejárása két párral
Lovasberény bejárás.jpg Lovasberény bejárás bw.jpg

A térkép azt mutatja, hogyan lehet bejárni Lovasberényt két párral. A párok egy-egy tagja az utca két oldalán szór. Az egyik pár útvonalát fekete, a másikét lila vonal jelzi. A pontozott vonal azt jelenti, hogy a vonal kiindulópontjából szórni kell a vonal végéig, aztán üresben visszatérni a szaggatott vonal elejére, kivéve, ha a másik pár is szór ugyanazon az útvonalon. Ilyenkor egyáltalán nem kell szórni. Ilyen szakasz van a Kossuth Lajos utcában és a 811-es úton.

A Váci Mihály utca bal oldalán sűrűn vannak a postaládák az emeletes házak miatt. Célszerű, ha a pár kettéválik, egyikük a bal oldalt, a másik a Zrínyi u. végét szórja, majd üresben visszajön a Váci Mihály utca jobb oldalára. Aztán aki előbb ér az utca végére, szembeszór a másikkal.

A lila párnak néhány tucattal több újság kell, mint a feketének.

A bejáráson annyit lehet javítani, hogy a fekete párt az autó kiteszi a Kossuth Lajos u. × Bocskai utca sarkán és csak azután megy a parkolóhelyre. Ez esetben a lila pár szórja a Kossuth Lajos u. elejét, ezért kb. 50 újsággal több kell nekik. Vagy a fekete pár szórja a Váci Mihály utcát, és a lila párt teszik ki az előbbi helyen attól függően, hogy melyik párban van a sofőr. Így meg lehet spórolni pár száz méternyi üresjáratot.

Bejárás három emberrel

Lovasberény bejárása három emberrel
Lovasberény3.png Lovasberény3bw.jpg

A három emberből kettő az utca két oldalán párhuzamosan megy, a harmadik tőlük függetlenül egyedül, célszerűen balkezesen (mindig a bal kezénél van a postaláda). Az utca végén átmegy a túloldalra, és visszafelé szór, ugyancsak balkezesen.

A pár útvonalát fekete vonal jelzi, az egyedül járóét kék pontozott vonal.

Kapcsolódó lapok