Nyomtass te is!/Mór esettanulmány

Innen: Politika
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Első pár (fekete vonal)
Második pár (barnáslila vonal)
Két szingli szóró (zöld és sárga pontozott vonal)

11240 választópolgár → 4900 újság. Hatan fő, 250–300 újság/fő = 5 km/fő. Így kb. a település felét tudjuk beszórni. Az első autóval két pár, a másodikkal két szingli szóró utazik. A piros pont a két autó helyét, a vonallal azonos színű pontok a szórás kezdő- és végpontját mutatják. A végpontban az autó veszi fel a szórókat, vagy ha a hegy nem megy Mohamedhez, üresben mennek az autóhoz. Ha maradt még újság, és más nem szór az útszakaszon, ott természetesen lehet terjeszteni.

Párok esetén a folytonos vonal az út két oldalán egyidejű szórást jelent. A pontozott vonal azt jelenti, hogy üresben kell visszatérni a folytonos vonalhoz. Ha pedig ugyanott megy folytonos és szaggatott vonal is, akkor a pontozott vonal azt jelzi, hogy üresben kell végigmenni az útszakaszon.

A két szingli jobb- vagy balkezesen szór, azaz minden utcán kétszer megy végig, odafelé az egyik, vissza a másik oldalon.

  • 1. pár: Wesselényi – Martinovics – Futár – Mónus Illés – Nemes u. A város ÉNy-it része.
  • 2. pár: Wekerle u. – Szent István tér, ÉK-re.
  • 1. szingli: Petőfi Sándor u. a Deák F. utcától, és ha marad még újság, a Szent Borbála u. eleje a bal mellékutcák nélkül
  • 2. szingli: Béke u. és Kert u. egy saroknyi keresztutcával jobb felé. Balra nem szór senki.

A 2. pár térképe nem jó. Egyrészt nem elég hosszú, másrészt a Dózsa György úton visszafelé az autóhoz lakótelepi házak vannak, nem lehet bejutni a postaládához.

Ténylegesen az Álmos vezér – Árpád úton mentünk, mert a Vámos köz helyett a Táncsics Mihály útra kanyarodtunk. Az előbbi kettő párhuzamos a Táncsics úttal, attól délre.