Nemzeti konzultáció

Innen: Politika
Mém a Facebookról.
Forrás: Nyugati fény

A nemzeti konzultáció egy kész politikai álláspont igazolása, és soha senki nem látta az ívek valódi összesítését: olyan számot mondanak, amit akarnak. Olyan kérdéseket tesznek fel, amire csak egyfélét lehet válaszolni. A kérdések ténylegesen létező problémákra kérdeznek rá, a cél a válaszok befolyásolása.

A nemzeti konzultáció a népszavazást és népi kezdeményezés kiváltására való, mert azok kötelezik a kormányt ill. a parlamentet.

A nemzeti konzultáció egy máshol nem használt eszköz.[1] Az elektronikus felületét felújították, de ugyanolyan rossz maradt, minden biztonsági opció hiányzik. Robottal folyamatosan tölthető ki.[2]

Az eddigi utolsó, 2022. december 15-ig tartó 10 MFt-be került. Erre hivatkozva nem vezetett be a covid ellen megelőző intézkedéseket Orbán.[3]

A konzultáció elsődleges célja a gumicsontozás: erről kell beszélni, nem a fidesznek kellemetlen dolgokról.

2022. október

Az Eurobarometer felmérése

A konzultáció előtt a kormány belátta, hogy a megélhetési válságot nem tudja eltüntetni, csak azt tudja végiggondolni, hová terelje az elégedetlenséget, hogy ne rájuk zúduljon a rossz gazdaságpolitika vagy az orosz agresszió. Egy ellenség, egy megnevezhető nagy hiba (a szankciók), ami ellen küzd a kormány: „az elhibázott brüsszeli szankciók”. Ráadásul azt is meg kell magyaráznia, hogy ha küzd ellene, miért szavazta meg Brüsszelben.

Orbán Viktor az összes szankciót megszavazta az Európai Tanácsban, aztán itthon kitöltötte a nemzeti konzultációt, és ellene szavazott. Nehéz lehet neki, hogy nem ért egyet saját magával.

A konzultációnak már a kérdései is hazugok. Nincs sem olaj-, sem gázszankció. Az előbbi december elején lép életbe és Magyarországot nem is érinti, az utóbbi nem is létezik.[4][5][6] A Momentum a Magyar Reklámszövetséghez fordult, mert annak etikai kódexét sérti a kampány.[7]

A Nemzeti konzultáció szerint az 1,4 millió válaszoló 97%-a utasítja el a szankciókat.[8] Az Eurobarometer ugyanebben az időszakban készült felmérése szerint 41%.[9] Na ennyit ér a nemzeti konzultáció.

2021. július

A nemzeti konzultációban nemcsak orientáló kérdésfeltevések, de konkrét hazugság volt felvezető mondatként. A minimálbér 2010 előtt nem adózott: ezt megemelte a fidesz 16%-ra adójóváírással, ami most 15%. És azt kérdezik, akarják-e az emberek a Gyurcsány időszakában érvényes, a munkát terhelő magas SZJA-t.[10]

Forrás: atlatszo.hu
Kormányplakát. Forrás: 168 óra
Forrás: HVG

2021 márciusában folyik a nemzeti konzultáció az ország kinyitásáról, miközben sohasem látott csúcsokat dönt a fertőzés, és szigorodnak az intézkedések.

Ellenplakátok

Nemzeti konzultáció2211.jpg

Jegyzetek

Források