Orbán Viktor

Innen: Politika
A lap korábbi változatát látod, amilyen Laci (vitalap | szerkesztései) 2022. november 9., 23:55-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Képek)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Forrás: Dr. Kende Péter: A Viktor c. könyvének borítólapja
Forrás: Facebook
Zacher Gábor a fiatal és az idősebb Orbán fotóival hívja fel a figyelmet az elhízás veszélyeire.[1]
Forrás: Facebook/Andi Kocsis‎

A magyar Conducator. Jogot végzett – egyesek szerint végzett a joggal.

Orbán Viktor Magyarország egyszemélyes vezetője. Alkotmányjogilag a köztársasági elnök fölötte áll; gyakorlatilag lekötelezettje az alapítványának nyújtott milliárdos állami támogatással (ami eleve összeférhetetlen a jogállásával).

A beszédeiben Orbán saját magát Magyarországnak nevezi, mintha az ő érdeke azonos lenne az országéval. Gyűlöletvallásra épülő gyűlöletállamot, egy képtelen, abszurd, totális hazugságra épülő, démoni-orwelli világot épített ki. A rendszer nem épeszű, így nem is lehet épeszű, a tudományban vagy a politikában szokásos módszerekkel leírni.

Adolf Hitlert akkor kezdték führer-nek nevezni, amikor Paul von Hindenburg, a köztársaság elnöke 1934-ben meghalt, és Hitler vette át az ő hatalmát is. De facto Orbán már führer. Sőt. Bizonyos szempontból isten. Spirituális vezető. Rajta kívül spirituális vezetője Európában csak a Vatikánnak van. Konkurrencia. Orbán úgy képzeli, hogy ha a katolikusokat sikerül a pápa ellen fordítania, valamennyien rá fognak szavazni. Ezért a pápagyűlölet.

Orbán Viktor katasztrófa felé sodorja az országot.[2] Politikailag elszigetelődött. Európában nem maradt szövetségese, ezért ázsiai és más diktatúrákkal próbál szövetkezni (elsősorban Orosz- és Törökországgal).

Képek

Nem emlékszem rá, hogy pl. Antall Józsefről vagy Horthy Miklósról készültek volna ilyen képek. Gyurcsányról nem is beszélve. Vajon miért nem?

Ideológia, vallás

Politikai–ideológiai „fejlődésének” négy markáns szakasza van:

 1. antiklerikális ateista kommunista
 2. antiklerikális ateista szélsőliberális
 3. jobboldali nemzeti liberális
 4. hívő keresztény nemzeti antiliberális
 • a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium KISZ-titkára

Felház: Orbán Gáspár "egyháza". Skylight Budapest pünkösdi dicsőítő szektával tart szoros kapcsolatot. Orbán eredetileg támogatta, mert politikai lehetőséget látott benne.[3]

Angela Merkel éppen a keresztény szeretetparancs alapján segít a menekülteken – miközben Magyarország állítólag kereszténydemokrata kormánya nyíltan megtagadja Jézus Krisztus parancsát.

A kormánypártok tisztában vannak azzal, hogy a többség nem áll mögöttük, s a többség ellenére egy homályos, állítólagos „Igazság” nevében szándékozzák a hatalmat megtartani.

Orbán Viktor első három gyerekét Iványi Gábor keresztelte meg, és ő áldotta meg utólag a házasságát is.[pro 1]

Orbán Viktor lelki vezetője Balog Zoltán.

Sursum Corda

Ehhez az kell, hogy kiszabadíthassuk a testünkből a lelkünket. Szerintem a sursum corda ezt jelenti. Amikor azt mondjuk, hogy emeljük föl a szívünket. És az egyház az egyik, nem az egyetlen, de az egyik, talán a legerősebb képviselője ennek a gondolatnak. Képes arra, hogy azt mondja nekünk, emeld föl a szívedet, és itt, a magasságban a fejed fölött össze tudsz kapaszkodni azokkal, akikkel egy helyre tartozol. Az egyház többi tagjával. Én ezt a fajta, a fölemelt szívű emberek közösségét látom az egyházban. És könnyű belátni a mi szakmánkból, hogy egy ilyen lelkiállapotban, ilyen teljes együttlétben létező közösség mindig nagyobb teljesítményre képes, mint ha az ember továbbra is testbe zárva, elkülönülten gondolkodik csak a jövőről, és a saját jövőjéről. Én a kultúrát is azért támogatom – kicsit profánul hangzik, atya talán érteni fogja, amit mondok, hogy a sportot is idesorolom. Ezek olyan dolgok – a művészet, a sport, a kultúra –, ami ki tudja szabadítani a lelket, a szíveket, és így segít abban, hogy eggyé váljunk. Nem véletlen, hogy olyankor szoktuk leginkább azt érezni, hogy most valami nagyobb dolognak vagyunk a része, a templomban érezzük ezt, egy művészeti alkotás, amikor megérint bennünket, vagy amikor érezzük, hogy nem ott fut az a szerencsétlen ember, hanem értünk fut, mi futunk ott, és a győzelme valójában a mi győzelmünk, ugye.
– Orbán Viktor

Vagyis Orbán szerint nem Istenhez emeljük szívünket, hanem emberi közösségekhez.[4] Pedig ez eretnekség mind a katolikus, mind a református egyház szerint.

Soli deo gloria

Orbán a Várban együtt imádkozta Nick Vujiciccal, hogy Soli deo gloria, sőt, a Facebookon is megosztotta. Ez azt jelenti, hogy egyedül istené a dicsőség, nem a szenteké, Szűz Máriáé, a pápáé vagy épp az ereklyéké. Ez a reformátusok egyik hittétele, és merőben ellentétes pl. a Szent Jobbal kapcsolatos orbáni és kormányzati viselkedéssel. Pedig Orbán idén is részt vett a Szent Jobb körmeneten, s arról is szent áhítattal posztolta tengermély hite által megvilágított lelkületének és erkölcsi erejének szavakba és ércnél maradandóbb Facebook-posztba kívánkozó időtlen gyöngyszemét: „Idvez légy, boldog Szent István király, te népednek nemes reménysége.”[5] El kéne dönteni, hogy Semjén Zsolt vagy Balog Zoltán.

Keresztség

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán Orbán elmondta, hogy őt a Jóisten keresztény magyar férfinak teremtette. Ott ült a bíboros, valamint más egyházak püspökei, de nem akadt közöttük egyetlen egy sem, aki tiltakozzék. Pedig aki ilyet mond, még egy másfél napos keresztény gyorstalpaló tanfolyamot is elbliccelt. A Jóisten ugyanis nem teremt senkit sem kereszténynek, mindenkit pogánynak teremt. A keresztség szentségének épp az a lényege, hogy a keresztség alatt újjászületik a lélek, válik kereszténnyé, s az egyház tagjává. (A körülmetélésnek ugyanez a fukciója a zsidó vallásban.)[6]

Gyűlöletállam

Forrás: Facebook

Nevezhetjük keresztény vagy kollektív gyűlöletnek.

A gyűlöletnek nem politikai célja van, hiszen Orbán 2010-ben nagy többséggel, számottevő ellenzék nélkül jutott hatalomra, és jó sokáig így is maradt volna. A pápa elleni gyűlölet pedig nem hoz szavazatot, sőt. A gyűlöletnek (nem keresztény) vallásos okai vannak.

A 2010-es választásokon a polgárok valami ellen szavaztak: a lejáratódott liberális-baloldali politikai vonal ellen. Ez a „valami ellen” maradt máig tartóan a kormánypártok fő módszere és szervezési elve. Csak a „valamit”, a közellenséget kellett és kell folyamatosan megtalálniuk: „Nemzeti konzultáció”, Viktor-menetelések[7] vagy kvóta-népszavazás. A paksi atomerőmű felépítéséért, a letelepedési kötvényekért, vagy akár az üzletek vasárnapi zárva tartásáért nem volt mozgalom: azt szavazás nélkül eldöntötték.[pro 2]

Közellenségek: Gyurcsány Ferenc, Soros György, Brüsszel, migránsok, a pápa, CEU, hajléktalanok. Az utóbbi új, és azért kell, mert az előzőek szavatossága már lejárt. Fontos, hogy legyen valami, legalább látszat-konfrontáció, aminek nincsenek következményei, de idehaza el lehet adni szabadságharcként és győzelemként. Brüsszel különösen fontos, mert a manicheusok hajdani ellensége, az Imperium Romanum szerepét játssza el.[pro 3]

Külpolitika

Manfred Weber, a pártcsalád csúcsjelöltje nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá vizelő Orbán Viktort. A The Economist karikatúrája.

A fidesz Brüsszelben elítélte Törökország agresszióját. Ugyanazt a szöveget a magyar parlamentben nem veszik napirendre.[pro 4]

Orbán Viktor provokálja az Európai Uniót. Ha a provokációra az Unió nem reagál, idehaza tesz a kormány valami rendkívül durva alapjogsértést, számítván arra, hogy az ellenzék az Európai Unió elé tárja, s elindulhat valami eljárás, vagy legalább néhány európai politikus kritikus véleményt mond. Legyen az az alapjogsértő Alaptörvény, a határzárkerítés-építés, a CEU-törvény vagy bármi más: a lényeg, hogy az Európai Unió és Orbán Viktor szembenállása megjelenjék. Ebben az manicheus-orbáni játékban éppen a liberálisok lettek az akaratlan partnerek, mert őket a legkönnyebb provokálni, mivel ők a legérzékenyebbek az alapjogsértésekre.[pro 5]

A magyar kormány európai politikája régóta az, amit Orbán leginkább pávatáncnak hív, hogy csinálunk valami elképesztően pofátlant, előre lépünk négyet-ötöt, aztán amikor mindenki kiakad ránk, kegyesen visszalépünk egyet. Még mindig három-négy lépéssel előrébb vagyunk ugyan, mint korábban voltunk, de mégis kompromisszumkésznek és alázatosnak tűnünk, az európai elit pedig megnyugodhat, hogy kezelni tudja az Orbán-problémát. Sokszor előkerült, hogy a Fidesszel lehet tárgyalni, bezzeg a Néppárton kívüli lengyel kormánypárt hajthatatlan.[8]

Orbán barátai: Aleksandar Vučić, Andrej Babiš és Peter Pellegrini. Forrás és a személyek jellemzése: 444.hu

A 2019-es EU-választáson Orbán ismét arra a lóra tett, ami már a Sargentini-jelentéskor sem lett befutó: a migrációra. Rejtély, miért, hiszen a migrációs nyomás megszűnt. Talán nincs jobb ötlete. Mindenesetre a tömeges migráció okozta válsághelyzetet félévenként szorgalmasan meghosszabbítja, holott a fidesz által hozott törvény feltételei már 2016 óra nem állnak fenn. A válsághelyzet okát 10 évre titkosították. A 2019 szeptemberi kormánnyilatkozat szerint azért kell meghosszabbítani, hogy ne is legyen migráció. (Mintha a válsághelyzet tartaná vissza a migránsokat.)

Orbán a szélsőjobb előretörésére számított, de ez nem következett be, sőt, a szélsőjobbnak a migrációellenesség nem volt elég a közös platform kialakítására. Az eredmény: az EU-ban a környezetvédelem a legfőbb téma (amivel Orbán egyáltalán nem foglalkozik), a szélsőjobb pedig maradt széttöredezett és periferikus az EU-ban, két legfőbb vezetője, Salvini és Strache saját hazájában is kikerült a hatalomból.

Orbán a Tienanmen téren megkoszorúzza a vérengzés elkövetői által emelt emlékművet.[9]

Orbán a hatalomra jutása óta tudatosan barátkozik diktátorokkal és általuk vezetett országokkal. 2017-ben még az a szégyen is megesett, hogy a Tienanmen téren megkoszorúzta a vérengzők által emelt emlékművet.[9]

Betegség

Számla a grazi ideggyógyászati klinikától
Forrás: OLKT

Kényszermozgások, nyelvöltögetések, kényszercselekedetek. Ez a tudathasadás elleni gyógyszer mellékhatása: tardív diszkinéziaen.

A 2012. augusztus 20-án tartott ünnepségen, Jókai Anna írónő kitüntetésének átadásakor felvett, ún. első elhíresült nyelvöltögetős felvételt az ATV adta le véletlenül, majd mikor ők is észlelték, hogy mit is vettek fel, eltüntették a televíziócsatorna archívumából is. (Vajon miért?) Az interneten megtalálható.[10]

A könyv szerint Soros démonizálása Orbán elmebajának következménye, és gyakori a manicheusoknál. A beavatómester dolga lenne, hogy az új megvilágosult ezt elkerülje, de könnyen lehet, hogy nincs is ilyen.

A lakmusz.hu szerint Orbán grazi kezelése nem bizonyított.[11]


Nick Pál története

Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében:[12]

Pozsgay Imre 1957-1971 között volt Bács-Kiskun megyében, Horváth István 1958-1970 között. Ők ketten az 1956 utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással.

Stumpf István 1983 augusztusában feleségül vette Horváth István lányát. A házasságot az akkori V. kerületi "Ságvári Endre házasságkötő teremben" kötötték meg.

Stumpf István annak a Gellért-hegyi, Ménesi-úti luxus-jogászkollégiumnak a nevelőtanára volt, amelyben Orbán Viktor a szárnyait bontogatta. Ott ismerkedtek össze, és Stumpf ott szemelte ki magának Orbánt konspiratív terveik számára.

Pozsgay Imre a pártmegbízatásként végzett összekötői feladatot az 1956-ot feltáró történészbizottsággal a saját hatalomátmentő céljára sajátította ki, és mindenki mást beelőzve mondta be a rádióba, hogy „1956 népfelkelés volt”. Miközben ő maga részese volt 1956-nak, csak éppen nem a felkelők oldalán! Tudta ő jól azelőtt is, hogy mi volt 1956, nem volt neki ahhoz szüksége a történészbizottságra! Kádár János az 1956-os „érdemei” miatt kinevezte Pozsgay Imrét 1957 tavaszán Kecskemétre az ott akkor létrehozott Marxista-Leninista Esti Egyetem igazgatójává. Később Pozsgay egészen a megyei pártvezetésig jutott. Ott barátkoztak össze Horváth Istvánnal. Kecskemétről Pozsgay a Társadalmi Szemle c. ideológiai pártfolyóirat szerkesztőségébe került, amelynek Benke Valéria volt a főszerkesztője. Az a Benke Valéria, aki a felkelőktől védte a rádiót 1956-ban. A két 56-os Kádár-párti kommunista jól megfért egymás mellett. Pozsgay a magyar kommunisták egyik ideológiai irányítójává vált.

Az 1989-es Nagy Imre-temetés szervezése során az eredeti elképzelésektől majdnem az utolsó pillanatban eltértek, és egy üres koporsót is elhelyeztek. Ez volt az a koporsó, amelyik Orbán Viktor számára a színre lépést és az imázsteremtést biztosította. Orbán Viktor beszédét mindmáig csak azok tartják bátor beszédnek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy akkor Orbán Viktor már informális bizalmas kapcsolatban állt a hatalomátmentésen ügyködő Pozsgay-Horváth-Stumpf családi triumvirátussal, Stumpf Istvánon keresztül, és így ő pontosan tudta, hogy mi hangozhat el azon a beszéden. Minden jel szerint Pozsgay előre ismerte a beszéd tartalmát, és Orbán egyeztette vele.

Így lett a családi-baráti szálakon keresztül mindjárt két „hőse” az országnak egy alomból: Pozsgay Imre, aki 1956-ot népfelkeléssé minősítette a rádióban. és Orbán Viktor, aki „bátran” felemelte a szavát az oroszok távozásáért Nagy Imre temetésén. Ideje, hogy végre mindenki felismerje e két színpadi show mögött a mesterséges politikai imázsépítés technikáját.

Orbán Viktor a magyar ifjúság képviseletében részt vehetett az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, annak ellenére, hogy éppen hogy csak megszáradt a tinta a Fidesz alapító nyilatkozatán. Ezzel szemben a KISZ vezetése nem képviseltethette magát. Az MSZMP-t és a KISZ-t egyaránt Pozsgay Imre képviselte. Pozsgaynak és Horváthnak nem sikerült az SZDSZ belső köreibe férkőznie, ezért szükségük volt Orbánra, hogy az SZDSZ „ifjúsági társszervezetének” vezetője képében az SZDSZ legfelső vezetésének közelébe férkőzhessen, és onnan szállíthassa az információkat Stumpfon keresztül közvetlenül Horváthnak és Pozsgaynak.

Bizonyíték: Orbán Viktor az 1998-ban alakult kormányában Stumpf Istvánt (a volt III/III belügyminiszter vejét!!!) kancelláriaminiszterévé tette meg. 2005-ben pedig azért esett a választása éppen Pozsgay Imrére a Nemzeti Konzultáció lebonyolításához, mert Pozsgaynak az egykori Horváth belügyminiszter barátsága révén amúgy is hasznos információi voltak a nemzet „személyi állományáról”. Így a feladat nem volt igazából új, és a régi információkat gyakorlatilag csak fel kellett frissíteni és kiegészíteni. Mindenesetre ehhez a feladathoz is egy hű bizalmasra volt szüksége Orbánnak. Pozsgay Imre feltűnő módon sem a rendszerváltás előtt, sem utána, sohasem bírálta Orbán Viktort. Arról viszont egy interjúban nyilatkozott, hogy Orbán Viktor beszédét a Nagy Imre temetésen kiemelkedő színvonalúnak minősítette. (nem csoda, hiszen ő maga volt a beszéd lektora...:-)))

A fentiek világos magyarázatot szolgáltatnak arra a sokak által máig nem értett fordulatra, hogy miért szakított Orbán a „liberalizmus” eszméivel, és hogyan vált „jobboldali” populistává. Ugyanis Orbán sohasem volt liberális, csupán a megbízatása kezdetben arra szólt, hogy az SZDSZ közelébe kerüljön, ahhoz pedig erre volt szükség. Pozsgay már a 80-as években is utálta az SZDSZ-t, éppen ezért támogatta már a Kádár-időkben is az MDF kibontakozását, ahová éppúgy beépítette a saját kádereit, ahogy a Fidesz-be Orbánt. Bíró Zoltán, az MDF első elnöke, Pozsgay közeli bizalmasa, minisztériumi beosztottja volt. Antall József pedig, akit Pozsgay ajánlatára éppen Bíró Zoltán vitt be az MDF-be, nem volt más, mint Horti József ifjúkori barátja a Toldy gimnáziumból, Horti József lányát pedig Pozsgay Imre fia vette el feleségül, és az ő esküvőjük is ugyanabban a "Ságvári Endre házasságkötő teremben" volt, mint a Horváth-Stumpf frigyé.

Ne feledjétek: egy ilyen családi-baráti szálakon szőtt konspirációról nehezen fogtok találni bármiféle dokumentumot, vagy 6-os kartont...

Tessék: van min elmélkedni...

2007.03.24. 22:40

– Nikk Pál

Pláne, hogy az első Orbán-kormány titkosszolgálati miniszterét Kövér Lászlónak hívták.

Az állítólagos ördög ügyvédjének Facebook-bejegyzése

Szia Vitya, dumálgassunk egy kicsit. Hiszen van pár közös pont az életünkben... például egy helyen voltunk katonák, Zalaegerszegen. Igaz, hogy én csak mezei lövész (azaz nyúl) voltam, téged meg beszervezett a III/III-as ügyosztály és 1982-től "Győri Gábor" néven írogattad a jelentéseidet. Igazából nem is nagyon kellett beszervezni, hiszen önként és dalolva jelentkeztél.

Emlékszel még a két tartó tisztedre? Major Mihály őrnagyra és Szegleti János főhadnagyra? Az ő kérésükre aztán több más, későbbi fideszes vezetőt is beszerveztél. Például Kövér Lászlót, a vicces "Kövér" fedőnéven... és a saját kedves nejedet, Lévai Anikót, "Bojtár" fedőnéven.

Amúgy még mindig rendszeresen vered a feleséged Vitya? Nem kérdés volt... hiszen tudom, hogy igen. Elég ciki volt amikor a tavalyelőtti évértékelődön kék-zöld-lila tenyérrel jelentél meg. Mert szegény Anikó védekezés közben fellökött. Talán azért voltál olyan vad, mert rég jártál azon a bizonyos svájci idegklinikán... tudod... a border-line problémád miatt. Régen Grazban kezelték, de az nem vált be, hiszen úgy túlgyógyszereztek, hogy zakkant varánuszként nyalogattad a szád szélét. A svájci csapat jobb, de hát csodát ők sem tudnak tenni. Hiszen valójában egy pszichopata és szociopata gazember vagy.

Amúgy vicces az új logód... felhasználtam a képen. Remélem, hogy nem haragszol meg érte! Egyébként valahol megértem Anikót, hogy nem mer elválni tőled... hiszen retteg. No meg a több tucat luxus ingatlan is sokat nyom a latba.... ezért nem nyilvános a kedves nejed vagyonnyilatkozata 2011 óta. Biztosan neki is nehéz... egy erőszakos pszichopatával élni, aki ráadásul fűvel-fával megcsalja... hogy csak Selmeczi Gabika, Varga Jutka, Novák Katika, Szentkirályi Alexandra, Szijjártó Peti (bizony, az oboáztatás is félrelépés) nevét említsem.... vagy éppen Nagy-Kálózy Eszterét....

Szóval tényleg nem lehet könnyű veled élni Vitya, hiszen egy erőszakos, nagyképű, primitív, hűtlen pszichopata bunkó vagy, aki még késsel villával sem tud enni. Ezért nem eszel egyetlen fogadáson sem. Hiszen te csak könyékig szaftosan tudsz zabálni, kézzel-lábbal, nagykanállal. Elég ciki ez is. Na persze nem annyira, mint amikor a remélt haszonért lefeküdtél a kommunista Kínának. Az talán a mélypont, hogy a saját hazádból gyarmatot a népedből pedig rabszolgákat akarsz csinálni. Nem szép dolog ez Vitya! De ne aggódj, nem is fogjuk hagyni! Közeleg már a csúfos bukásod napja!

Üdv: dr. Dániel Péter, alias az ördög ügyvédje[13]

Őszödi beszéd zavargásokkal

2006. szeptember 17-én vasárnap került nyilvánosságra az őszödi beszéd. A beszéd hatására „spontán” zavargás tört ki Budapesten. A zavargásokról szóló tudósítására két nappal a beszéd nyilvánosságra kerülése előtt szerződött a HírTV két brit hírcsatornával.[14]

Vezér

Király

A királyt a nép vagy a parlament választja, és az esztergomi érsek megkoronázza a Szent Koronával. (A koronázáson kívül a király nem hordja a Szent Koronát.)

Apostoli király: Habsburg származású király. Az „apostoli” eredetileg az Apostoli Szentszékkel való együttműködésre utal. A címet 1758-ban engedélyezte XIII. Kelemen pápa (Clementis XIII) Habsburg Mária Terézia királynőnek (Maria Theresia von Österreich) és törvényes utódainak, s ettől kezdve a Habsburg uralkodó mint magyar király címe lett („Magyarország Apostoli Királya”; Regina Apostolica Hungariae; Rex Apostolicus).

Orbánt azért próbálják Habsburg-leszármazottnak feltüntetni, hogy ne vonatkozzék rá Magyarország szabad királyválasztása, és az „Isten” akaratából király, s aki kegyúri jogokat gyakorol az Egyház fölött. Ez nemcsak az állam és az egyház szétválasztásával, hanem a magyar Szent Korona-tannal is ellenkezik.

Kormányzó

Én tehát nem a Fideszre, hanem Orbán Viktorra esküszöm föl. Ha engem kérdeznének, azt mondanám: kormányzói jogokat kell adni neki - különben nem lehet fölemelni az országot.
– Makovecz Imre

[15]

Kormányzó vagy régens csak királyságban létezik, hiszen a kormányzó korona nélküli ideiglenes uralkodó. A hatalma nem öröklődik, s feladata, hogy keressen királyt, illetve ha a király akadályoztatása megszűnik, haladéktalanul mondjon le. A kormányzó nem lehet király, de a családtagjai igen. Kormányzók voltak:

„A” magyar

Amikor o1g Magyarországról, hazáról, magyar emberekről beszél, saját magát érti rajta.[16] Ezt tudva már elég vészjóslóan hangzik az elhíresült mondása, hogy „A haza nem lehet ellenzékben”.

És Orbán Viktor a fidesz is. Egy személyben.[17]

A haza, barátaim, az nem egyenlő az elnök seggével, amit állandóan simogatni és csókolgatni kell.[18]
– Jurij Sevcsuk

Vélemények

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook/Kalandvágyból Itthon Maradtak

Hát mi lett belőled, mi lett belőled, mi történt veled?
hogy szégyenkezni kell miattad mindenkinek.
Az interneten azt írják a babonás emberek,
hogy eladtad az ördögnek a lelkedet!

– Bródy János

„...az imádat tárgya maga Orbán Viktor, aki minden hatalom forrása”

„Isten helyét lassan-lassan átveszi Orbán Viktor, a békemenetesek élő Istene.”

A békemenetek táblái: „Szeretünk Viktor!” Ilyen még Rákosi alatt sem volt.

 • A politikában – legalábbis Orbán politikájában mindenképpen – nem elvek, hanem kizárólag a pillanatnyi hasznosság dönt. Az döntött a baltás gyilkos kiadásánál is.[19]
 • Ami itt épült, az nem régivágású kereszténydemokrácia, hanem új típusú kleptokrácia.[20] Albániában és Montenegróban a magyar kormány által irányított, veszélyes embercsempész-bandát észleltek.
 • Az információs aszimmetria az önkény egyik alapelve.[21]
 • EU, migráció, 7-es cikkely.[22]
Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is... Ha uralomra kerül nyomasztó, fojtó légkör uralja majd Közép-Európát…[23]
– Václav Havel, 2011

Idézetek

Putyin legjobb európai tanítványa.[24]
– Majtényi László
Kelet-európai napkirály, mert keleten nem nyugszik, nyugaton meg nem kell.[25]
– Kuncze Gábor
Orbánék összekeverik a demokráciát a többség diktatúrájával[26]
– Katarine Barley az Európai Parlament egyik alelnöke
Széchenyi István nem Nagycenken építette fel a Lánchidat
Bődöcs Tibor
Orbán Viktor az égi erõk által kiválasztott személy, aki méltó arra, hogy a szent koronát a fejére tegyék, ami láthatatlan módon már meg is történt.
– Pitti Katalin[27]
Istent csak beteg ember játszik!
– Bálint gazda[28]
Viktor viselt dolgairól a hatalmi centrumokban olyan terjedelmű kompromat gyűlt fel, melyhez képest a Háború és béke szolid Tesco-katalógus.[29]
Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.
– Orbán Viktor, 1988. április 9., Magyar Nemzet
Semmilyen törvényt nem tisztel. Az ő parancsára kerültek ki a Soros-plakátok, amik a náci Németország nevető zsidójáról vették a mintát. Ahogy Hitler a berlini olimpia idején levetette ezeket a plakátokat, úgy vetette le Orbán is a vizes -vb idejére. Mit mondjak arra, aki így használja a náci módszereket? Aki törvényt hoz a hajléktalanok ellen úgy, hogy az alkotmánysértő részét az alaptörvény héjába rejti? Aki úgy használja az alkotmányt, mint más a szemétkosarat?[2]
– Iványi Gábor
Az egész orbánizmust a borzasztóan rövid távú gondolkodás jellemzi.[30]
– Horn Gábor
Amikor egy demokratának mondott hatvanéves politikus további negyven évre tervez, akkor… meghibbant… közvetlenül veszélyezteti az államrend demokratizmusát, biztonságát.[31]
– Gyurcsány Ferenc

Csúfnevek

Orbán Viktor szülei és testvérei.
Forrás: Facebook/Rafi Attila
 • o1g
 • Mocsok király (Nagy Blanka)[32]
 • a legkisebb magyar,[33]
 • háztáji Napóleon, Napóleon Dunaparte[34]
 • Hungária géniusza
 • Csuti
 • a budai vár fura ura
 • vajda
 • füles gulyás[35]
 • köpcös

Kipcsakok

2019 októberében Orbán részt vett a Türk Tanács ülésén. Így indokolta, mit keres ott:

Szeretnék a kipcsakok nagy barátjának, Nazarbajev elnök úrnak is gratulálni a magas kitüntetéshez.

A jelenlévők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok.

Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is. És minden évben küldünk is neki üzenetet, amikor a kipcsakok éves gyűlése van Magyarországon. Elnök úr, gratulálunk a magas kitüntetéséhez.[36]

– Orbán Viktor

Ez akkora hülyeség, hogy kommentálni sem érdemes.

1989. június 16.

Németh Miklós 1989. március 3-án megállapodott Gorbacsovval a szovjet csapatok kivonásáról. Április végén már ki is vontak tízezer főt.[37]

Filmszereplés

Orbán Viktor szerepelt a Sólyom András rendezte Szegény Dzsoni és Árnika című filmjében. 1983-ban készült el.

Jegyzetek

 1. Herczeg Márk: Zacher Gábor a fiatal és az idősebb Orbán fotóival hívja fel a figyelmet az elhízás veszélyeire. 444.hu
 2. 2,0 2,1 Iványi Gábor: Egyetlen ember hiúsága, sértettsége, hatalomvágya miatt katasztrófa felé sodródik az ország. varosikurir.hu (2019. dec. 22.)
 3. Nagy Gergely Miklós: Iványi Gábor: Orbán politikai tőkét látott Gáspár Felházában, végül katonának adta a renitens gyereket. 24.hu (2019. dec. 19.)
 4. Orbán Viktor tanúságtétele. Orbán Viktor, Balás Béla kaposvári püspök és Balog Zoltán beszélgetése YouTube (2005) (videó)
 5. Gábor György: Orbán a saját nevetséges tudatlanságáról tett tanúbizonyságot. nyugatifeny.hu (2019. okt. 27.)
 6. Németh Péter: Orbán Viktor bohócsipkát húz a kereszténységre. hirklikk.hu (2019. nov. 9.) Interjú Gábor György vallásfilozófussal.
 7. Békemenetek.
 8. Kerner Zsolt: Azért zárhatják ki a Fideszt, mert Orbán kínos helyzetbe hozta egy szövetségesét. 24.hu (2019. márc. 7.) Mármint Manfred Webert. Ő áll választás előtt, nem Orbán. A Néppártnak nem a CEU, a lopások és a többi disznóság számít, hanem hogy Weber bizottsági elnökségét hozta veszélybe.. → EP-választás 2019.
 9. 9,0 9,1 Ezt is megéltük: Orbán Viktor a Tienanmen téren koszorúzta meg a kommunisták hősi emlékművét. 444.hu (2017. máj. 13.)
 10. Orbán nem beteg, csak sok sósat evett :-D. YouTube (2012. szept. 4.)
 11. Diószegi-Horváth Nóra: Orbán állítólagos grazi útjait sem Márki-Zay, sem az interneten keringő fotók nem tudják bizonyítani. www.lakmusz.hu (2022. jan. 15.)
 12. Orbán Zóna. facebook (2018. okt. 10.)
 13. Az ördög ügyvédje 2021. szeptember 8.
 14. Wikileaks: Orbán szervezte a zavargásokat.: A Hír Tv két nappal a zavargások előtt már szerződött a közvetítésre. civilhetes.net (2015. márc. 1.)
 15. Stumpf András: "Nem leszek jobbikos!". valasz.hu (2010. márc. 3.)
 16. Föld S. Péter: Miniszterelnök úr, Ön Magyarország? hirklikk.hu (2019. márc. 24.)
 17. Németh Péter: Bod Péter Ákos: Szégyenkezem a magyar viszonyok miatt. hirklikk.hu (2019. márc. 23.)
 18. Gazda Albert: „A haza, barátaim, az nem egyenlő az elnök seggével, amit állandóan simogatni és csókolgatni kell”. 444.hu (2022. júl. 16.)
 19. Ésik Sándor: Amit Orbán csinál Gruevszki-ügyben, az nyílt putyinizmus. azonnali.hu (2018. nov. 17.)
 20. Hont András: Hont: Pávatánc a szakadék szélén. hvg.hu (2018. nov. 16.)
 21. Lakner Zoltán: Semjén Zsolt és az eszmék horgonya. 168ora.hu (2018. nov. 17.)
 22. Horváth Ábel: A 7-es cikkely és Orbán Viktor próbája. clearpolitics.blog.hu (2018. nov. 23.)
 23. Jabronka Richárd: „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de Európát is!”. ellenszel.hu (2016. nov. 8.)
 24. Korrupciómentes ország nincs, hazugságmentes lehet. Németh Péter interjúja Majtényi Lászlóval hirklikk.hu (2022. márc. 3.) 15:25.
 25. Facebook/Antal Tibor
 26. Magyari Péter: Orbánék összekeverik a demokráciát a többség diktatúrájával. 444.hu (2020. okt. 6.)
 27. Zimonyi Zita: SEMMI NINCS VÉLETLENÜL: „Akinek láthatatlanul a szent koronát a fejére tették”. Ceglédi Kék Újság (2006. márc. 27.) 5. o.
 28. Rubóczki Tamás: Bálint gazda üzenete a magyar néphez Orbán Viktorról! olkt.hu (2018. okt. 23.)
 29. Elegem van: 2019 a pofára esés éve. elegemvan.blog.hu (2011. jan. 11.)
 30. Millei Ilona: Az egész orbánizmust a borzasztóan rövid távú gondolkodás jellemzi. Interjú Horn Gáborral hirklikk.hu (2022. jún. 11.) Kéri László ugyanezt mondta Sebes Györgynek.
 31. Farkas György: Gyurcsány Ferenc szerint a „hibbant” Orbán Viktort el kell távolítani. 24.hu (2022. okt. 10.)
 32. Ács Dániel: A csendes többség sokkal inkább csend, mint többség. 444.hu (2019. jan. 18.)
 33. Bernáth Lackó: Szél Bernadett: „Az MTA-t a Legnagyobb Magyar alapította, és a Legkisebb Magyar akarja sírba tenni.”. merce.hu (2019. feb. 10.)
 34. Ille István: Az egér megint ordít. kanadaihirlap.com (2019. feb. 15.)
 35. A német köztévé szatirikus magazinja füles gulyásnak nevezte Orbánt, és a hülye magyarok és lengyelek nélküli EU-ról értekezett. telex.hu (2020. nov. 23.)
 36. Orbán Viktor: Sok magyarban van kipcsak vér. index.hu (2019. okt. 15.)
 37. László Ágnes: Németh Miklós: Ha akkor ellenállok, két év alatt kitrágyázhattuk volna az istállót. 24.hu (2020. júl. 26.)

Források

Politikai szereplések

Gnoszticizmus

 1. 470. oldal
 2. 182–183. oldal.
 3. 184. oldal.
 4. Horváth Bence: Az Európai Parlamentben megszavazták a fideszes képviselők, itthon viszont napirendre sem engedték venni a Törökországot elítélő állásfoglalást. 444.hu (2019. nov. 19.)
 5. 183. oldal.
 6. 424–426. oldal

Életrajz, személyiség

Damaszkuszi út

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Betegség

Gyűlöletállam

Az Orbán-család meggazdagodása

További információk

Kapcsolódó szócikkek