Orbán Viktor

Innen: Politika
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Forrás: Dr. Kende Péter: A Viktor c. könyvének borítólapja
Forrás: Facebook
Zacher Gábor a fiatal és az idősebb Orbán fotóival hívja fel a figyelmet az elhízás veszélyeire.[1]
Forrás: Facebook/Andi Kocsis‎

A magyar Conducator, Isten másodszülött gyermeke (Gábor György). Jogot végzett – egyesek szerint végzett a joggal.

Orbán Viktor Magyarország egyszemélyes vezetője. Alkotmányjogilag a köztársasági elnök fölötte áll; gyakorlatilag lekötelezettje az alapítványának nyújtott milliárdos állami támogatással (ami eleve összeférhetetlen a jogállásával).

A beszédeiben Orbán saját magát Magyarországnak nevezi, mintha az ő érdeke azonos lenne az országéval. Gyűlöletvallásra épülő gyűlöletállamot, egy képtelen, abszurd, totális hazugságra épülő, démoni-orwelli világot épített ki. A rendszer nem épeszű, így nem is lehet épeszű, a tudományban vagy a politikában szokásos módszerekkel leírni.

Adolf Hitlert akkor kezdték führer-nek nevezni, amikor Paul von Hindenburg, a köztársaság elnöke 1934-ben meghalt, és Hitler vette át az ő hatalmát is. De facto Orbán már führer. Sőt. Bizonyos szempontból isten. Spirituális vezető. Rajta kívül spirituális vezetője Európában csak a Vatikánnak van. Konkurrencia. Orbán úgy képzeli, hogy ha a katolikusokat sikerül a pápa ellen fordítania, valamennyien rá fognak szavazni. Ezért a pápagyűlölet.

Orbán Viktor katasztrófa felé sodorja az országot.[2] Politikailag elszigetelődött. Európában nem maradt szövetségese, ezért ázsiai és más diktatúrákkal próbál szövetkezni (elsősorban Orosz- és Törökországgal).

A Politico című lap 2022-ben Európa második legbomlasztóbb emberének választotta Orbánt. Az első az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni lett. Az év embere pedig az ukrán elnök, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij.[3]

Képek

Nem emlékszem rá, hogy pl. Antall Józsefről vagy Horthy Miklósról készültek volna ilyen képek. Gyurcsányról nem is beszélve. Vajon miért nem?

Ideológia, vallás

Politikai–ideológiai „fejlődésének” négy markáns szakasza van:

 1. antiklerikális ateista kommunista
 2. antiklerikális ateista szélsőliberális
 3. jobboldali nemzeti liberális
 4. hívő keresztény nemzeti antiliberális
 • a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium KISZ-titkára

Felház: Orbán Gáspár "egyháza". Skylight Budapest pünkösdi dicsőítő szektával tart szoros kapcsolatot. Orbán eredetileg támogatta, mert politikai lehetőséget látott benne.[4]

Angela Merkel éppen a keresztény szeretetparancs alapján segít a menekülteken – miközben Magyarország állítólag kereszténydemokrata kormánya nyíltan megtagadja Jézus Krisztus parancsát.

A kormánypártok tisztában vannak azzal, hogy a többség nem áll mögöttük, s a többség ellenére egy homályos, állítólagos „Igazság” nevében szándékozzák a hatalmat megtartani.

Orbán Viktor első három gyerekét Iványi Gábor keresztelte meg, és ő áldotta meg utólag a házasságát is.[pro 1]

Orbán Viktor lelki vezetője Balog Zoltán.

Sursum Corda

Ehhez az kell, hogy kiszabadíthassuk a testünkből a lelkünket. Szerintem a sursum corda ezt jelenti. Amikor azt mondjuk, hogy emeljük föl a szívünket. És az egyház az egyik, nem az egyetlen, de az egyik, talán a legerősebb képviselője ennek a gondolatnak. Képes arra, hogy azt mondja nekünk, emeld föl a szívedet, és itt, a magasságban a fejed fölött össze tudsz kapaszkodni azokkal, akikkel egy helyre tartozol. Az egyház többi tagjával. Én ezt a fajta, a fölemelt szívű emberek közösségét látom az egyházban. És könnyű belátni a mi szakmánkból, hogy egy ilyen lelkiállapotban, ilyen teljes együttlétben létező közösség mindig nagyobb teljesítményre képes, mint ha az ember továbbra is testbe zárva, elkülönülten gondolkodik csak a jövőről, és a saját jövőjéről. Én a kultúrát is azért támogatom – kicsit profánul hangzik, atya talán érteni fogja, amit mondok, hogy a sportot is idesorolom. Ezek olyan dolgok – a művészet, a sport, a kultúra –, ami ki tudja szabadítani a lelket, a szíveket, és így segít abban, hogy eggyé váljunk. Nem véletlen, hogy olyankor szoktuk leginkább azt érezni, hogy most valami nagyobb dolognak vagyunk a része, a templomban érezzük ezt, egy művészeti alkotás, amikor megérint bennünket, vagy amikor érezzük, hogy nem ott fut az a szerencsétlen ember, hanem értünk fut, mi futunk ott, és a győzelme valójában a mi győzelmünk, ugye.
– Orbán Viktor

Vagyis Orbán szerint nem Istenhez emeljük szívünket, hanem emberi közösségekhez.[5] Pedig ez eretnekség mind a katolikus, mind a református egyház szerint.

Soli deo gloria

Orbán a Várban együtt imádkozta Nick Vujiciccal, hogy Soli deo gloria, sőt, a Facebookon is megosztotta. Ez azt jelenti, hogy egyedül istené a dicsőség, nem a szenteké, Szűz Máriáé, a pápáé vagy épp az ereklyéké. Ez a reformátusok egyik hittétele, és merőben ellentétes pl. a Szent Jobbal kapcsolatos orbáni és kormányzati viselkedéssel. Pedig Orbán idén is részt vett a Szent Jobb körmeneten, s arról is szent áhítattal posztolta tengermély hite által megvilágított lelkületének és erkölcsi erejének szavakba és ércnél maradandóbb Facebook-posztba kívánkozó időtlen gyöngyszemét: „Idvez légy, boldog Szent István király, te népednek nemes reménysége.”[6] El kéne dönteni, hogy Semjén Zsolt vagy Balog Zoltán.

Keresztség

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán Orbán elmondta, hogy őt a Jóisten keresztény magyar férfinak teremtette. Ott ült a bíboros, valamint más egyházak püspökei, de nem akadt közöttük egyetlen egy sem, aki tiltakozzék. Pedig aki ilyet mond, még egy másfél napos keresztény gyorstalpaló tanfolyamot is elbliccelt. A Jóisten ugyanis nem teremt senkit sem kereszténynek, mindenkit pogánynak teremt. A keresztség szentségének épp az a lényege, hogy a keresztség alatt újjászületik a lélek, válik kereszténnyé, s az egyház tagjává. (A körülmetélésnek ugyanez a fukciója a zsidó vallásban.)[7]

Gyűlöletállam

Forrás: Facebook

Nevezhetjük keresztény vagy kollektív gyűlöletnek.

A gyűlöletnek nem politikai célja van, hiszen Orbán 2010-ben nagy többséggel, számottevő ellenzék nélkül jutott hatalomra, és jó sokáig így is maradt volna. A pápa elleni gyűlölet pedig nem hoz szavazatot, sőt. A gyűlöletnek (nem keresztény) vallásos okai vannak.

A 2010-es választásokon a polgárok valami ellen szavaztak: a lejáratódott liberális-baloldali politikai vonal ellen. Ez a „valami ellen” maradt máig tartóan a kormánypártok fő módszere és szervezési elve. Csak a „valamit”, a közellenséget kellett és kell folyamatosan megtalálniuk: „Nemzeti konzultáció”, Viktor-menetelések[8] vagy kvóta-népszavazás. A paksi atomerőmű felépítéséért, a letelepedési kötvényekért, vagy akár az üzletek vasárnapi zárva tartásáért nem volt mozgalom: azt szavazás nélkül eldöntötték.[pro 2]

Közellenségek: Gyurcsány Ferenc, Soros György, Brüsszel, migránsok, a pápa, CEU, hajléktalanok. Az utóbbi új, és azért kell, mert az előzőek szavatossága már lejárt. Fontos, hogy legyen valami, legalább látszat-konfrontáció, aminek nincsenek következményei, de idehaza el lehet adni szabadságharcként és győzelemként. Brüsszel különösen fontos, mert a manicheusok hajdani ellensége, az Imperium Romanum szerepét játssza el.[pro 3]

Külpolitika

Manfred Weber, a pártcsalád csúcsjelöltje nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá vizelő Orbán Viktort. A The Economist karikatúrája.

A fidesz Brüsszelben elítélte Törökország agresszióját. Ugyanazt a szöveget a magyar parlamentben nem veszik napirendre.[pro 4]

Orbán Viktor provokálja az Európai Uniót. Ha a provokációra az Unió nem reagál, idehaza tesz a kormány valami rendkívül durva alapjogsértést, számítván arra, hogy az ellenzék az Európai Unió elé tárja, s elindulhat valami eljárás, vagy legalább néhány európai politikus kritikus véleményt mond. Legyen az az alapjogsértő Alaptörvény, a határzárkerítés-építés, a CEU-törvény vagy bármi más: a lényeg, hogy az Európai Unió és Orbán Viktor szembenállása megjelenjék. Ebben az manicheus-orbáni játékban éppen a liberálisok lettek az akaratlan partnerek, mert őket a legkönnyebb provokálni, mivel ők a legérzékenyebbek az alapjogsértésekre.[pro 5]

A magyar kormány európai politikája régóta az, amit Orbán leginkább pávatáncnak hív, hogy csinálunk valami elképesztően pofátlant, előre lépünk négyet-ötöt, aztán amikor mindenki kiakad ránk, kegyesen visszalépünk egyet. Még mindig három-négy lépéssel előrébb vagyunk ugyan, mint korábban voltunk, de mégis kompromisszumkésznek és alázatosnak tűnünk, az európai elit pedig megnyugodhat, hogy kezelni tudja az Orbán-problémát. Sokszor előkerült, hogy a Fidesszel lehet tárgyalni, bezzeg a Néppárton kívüli lengyel kormánypárt hajthatatlan.[9]

Orbán barátai: Aleksandar Vučić, Andrej Babiš és Peter Pellegrini. Forrás és a személyek jellemzése: 444.hu

A 2019-es EU-választáson Orbán ismét arra a lóra tett, ami már a Sargentini-jelentéskor sem lett befutó: a migrációra. Rejtély, miért, hiszen a migrációs nyomás megszűnt. Talán nincs jobb ötlete. Mindenesetre a tömeges migráció okozta válsághelyzetet félévenként szorgalmasan meghosszabbítja, holott a fidesz által hozott törvény feltételei már 2016 óra nem állnak fenn. A válsághelyzet okát 10 évre titkosították. A 2019 szeptemberi kormánnyilatkozat szerint azért kell meghosszabbítani, hogy ne is legyen migráció. (Mintha a válsághelyzet tartaná vissza a migránsokat.)

Orbán a szélsőjobb előretörésére számított, de ez nem következett be, sőt, a szélsőjobbnak a migrációellenesség nem volt elég a közös platform kialakítására. Az eredmény: az EU-ban a környezetvédelem a legfőbb téma (amivel Orbán egyáltalán nem foglalkozik), a szélsőjobb pedig maradt széttöredezett és periferikus az EU-ban, két legfőbb vezetője, Salvini és Strache saját hazájában is kikerült a hatalomból.

Orbán a Tienanmen téren megkoszorúzza a vérengzés elkövetői által emelt emlékművet.[10]

Orbán a hatalomra jutása óta tudatosan barátkozik diktátorokkal és általuk vezetett országokkal. 2017-ben még az a szégyen is megesett, hogy a Tienanmen téren megkoszorúzta a vérengzők által emelt emlékművet.[10]

Betegség

Számla a grazi ideggyógyászati klinikától
Forrás: OLKT

Kényszermozgások, nyelvöltögetések, kényszercselekedetek. Ez a tudathasadás elleni gyógyszer mellékhatása: tardív diszkinéziaen.

A 2012. augusztus 20-án tartott ünnepségen, Jókai Anna írónő kitüntetésének átadásakor felvett, ún. első elhíresült nyelvöltögetős felvételt az ATV adta le véletlenül, majd mikor ők is észlelték, hogy mit is vettek fel, eltüntették a televíziócsatorna archívumából is. (Vajon miért?) Az interneten megtalálható.[11]

A könyv szerint Soros démonizálása Orbán elmebajának következménye, és gyakori a manicheusoknál. A beavatómester dolga lenne, hogy az új megvilágosult ezt elkerülje, de könnyen lehet, hogy nincs is ilyen.

A lakmusz.hu szerint Orbán grazi kezelése nem bizonyított.[12]


Nick Pál története

Juszt László kérdései

Az állítólagos ördög ügyvédjének Facebook-bejegyzése

Őszödi beszéd zavargásokkal

2006. szeptember 17-én vasárnap került nyilvánosságra az őszödi beszéd. A beszéd hatására „spontán” zavargás tört ki Budapesten. A zavargásokról szóló tudósítására két nappal a beszéd nyilvánosságra kerülése előtt szerződött a HírTV két brit hírcsatornával.[13]

Vezér

Király

A királyt a nép vagy a parlament választja, és az esztergomi érsek megkoronázza a Szent Koronával. (A koronázáson kívül a király nem hordja a Szent Koronát.)

Apostoli király: Habsburg származású király. Az „apostoli” eredetileg az Apostoli Szentszékkel való együttműködésre utal. A címet 1758-ban engedélyezte XIII. Kelemen pápa (Clementis XIII) Habsburg Mária Terézia királynőnek (Maria Theresia von Österreich) és törvényes utódainak, s ettől kezdve a Habsburg uralkodó mint magyar király címe lett („Magyarország Apostoli Királya”; Regina Apostolica Hungariae; Rex Apostolicus).

Orbánt azért próbálják Habsburg-leszármazottnak feltüntetni, hogy ne vonatkozzék rá Magyarország szabad királyválasztása, és az „Isten” akaratából király, s aki kegyúri jogokat gyakorol az Egyház fölött. Ez nemcsak az állam és az egyház szétválasztásával, hanem a magyar Szent Korona-tannal is ellenkezik.

Kormányzó

Én tehát nem a Fideszre, hanem Orbán Viktorra esküszöm föl. Ha engem kérdeznének, azt mondanám: kormányzói jogokat kell adni neki - különben nem lehet fölemelni az országot.[14]
– Makovecz Imre

Kormányzó vagy régens csak királyságban létezik, hiszen a kormányzó korona nélküli ideiglenes uralkodó. A hatalma nem öröklődik, s feladata, hogy keressen királyt, illetve ha a király akadályoztatása megszűnik, haladéktalanul mondjon le. A kormányzó nem lehet király, de a családtagjai igen. Kormányzók voltak:

„A” magyar

Amikor o1g Magyarországról, hazáról, magyar emberekről beszél, saját magát érti rajta.[15] Ezt tudva már elég vészjóslóan hangzik az elhíresült mondása, hogy „A haza nem lehet ellenzékben”.

És Orbán Viktor a fidesz is. Egy személyben.[16]

A haza, barátaim, az nem egyenlő az elnök seggével, amit állandóan simogatni és csókolgatni kell.[17]
– Jurij Sevcsuk

Hazugságok

Bár Orbán azt állította, hogy ő még sohasem hazudott, a 444.hu száz hazugságot gyűjtött össze – még 2017-ben.[18] 2021-re a hazugságok száma 200-ra nőtt.[19]

Vélemények

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook/Kalandvágyból Itthon Maradtak
Orbán feltámadása.jpg

Hát mi lett belőled, mi lett belőled, mi történt veled?
hogy szégyenkezni kell miattad mindenkinek.
Az interneten azt írják a babonás emberek,
hogy eladtad az ördögnek a lelkedet!

– Bródy János

„...az imádat tárgya maga Orbán Viktor, aki minden hatalom forrása”

„Isten helyét lassan-lassan átveszi Orbán Viktor, a békemenetesek élő Istene.”

A békemenetek táblái: „Szeretünk Viktor!” Ilyen még Rákosi alatt sem volt.

 • A politikában – legalábbis Orbán politikájában mindenképpen – nem elvek, hanem kizárólag a pillanatnyi hasznosság dönt. Az döntött a baltás gyilkos kiadásánál is.[20]
 • Ami itt épült, az nem régivágású kereszténydemokrácia, hanem új típusú kleptokrácia.[21] Albániában és Montenegróban a magyar kormány által irányított, veszélyes embercsempész-bandát észleltek.
 • Az információs aszimmetria az önkény egyik alapelve.[22]
 • EU, migráció, 7-es cikkely.[23]
Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is... Ha uralomra kerül nyomasztó, fojtó légkör uralja majd Közép-Európát…[24]
– Václav Havel, 2011

Fordított Kasszandra

Kasszandra, a trójai király szépséges lánya jövőbelátó képességekkel rendelkezett, de senki nem hitt a jóslatainak. Orbán jóslatait sokan elhiszik, pedig gyakran nem válnak be.[25]

2020 szeptemberében, amikor a covidnak még csak néhány száz áldozata volt, azt ígérte, hogy

Mindenki megnyugodhat, mert ha elkapja a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.
– Orbán Viktor

A covidnak több mint 50 ezer áldozata volt Magyarországon, a világ egyik legrosszabb járványkezelésével.


2022. májusban a magyar infláció 10% volt. Orbán a miniszterelnöki eskütételét követően azt mondta:

Az egész Európában vágtató inflációt terveink szerint Magyarországon először megszelídítjük, aztán megfékezzük. (…) Az eredmények már szeptemberben látszani fognak, év végére pedig tartósan elviselhető állapotokat alakítunk ki addig is, amíg Brüsszel vissza nem talál a józan gazdaságpolitika ösvényére.
– Orbán Viktor, 2022. május 16.

Szeptemberben a magyar infláció 20,7% lett, az EU-átlag 10,9%, és Magyarországnál csak a három balti államban volt magasabb.

Az ígéret után egy évvel a magyar infláció 21,9%-kal a legmagasabb az EU-ban, az EU-átlag 7,1% – épp a harmada a magyarnak.

Orbán Viktor ígéreteitől ments meg, Uram, minket.

Orbán Krisztián véleménye

Orbán Viktor fantasztikusan játszott 2018-ig, sokkal előbb ráérzett a folyamatokra, mint a nyugati mainstream. Azóta viszont folyton mellé nyúl.

2018 vízválasztó volt, ugyanis Amerika hirtelen rájött, hogy Kína – amellyel addig közösen építették a világgazdaságot – ellenség. Márpedig akkor össze kell rántani a szövetségi rendszert. A kikacsintás logikája 2018 óta nem működik, az ukrán háborúval pedig tovább jegesedett a helyzet.

Orbán 2018-ig egy intellektuális próféta volt, az orosz ügyben viszont annyira rossz lóra tett, hogy hosszú távon semlegesíti ezt a képet. Az, ahogy kapaszkodik ebbe a rettenetesen rossz döntésbe, egyre inkább a szerencselovag irányába tolja őt.

Az elmúlt másfél évben az derült ki, hogy a NER működési mechanizmusa csak akkor képes az általános, növekvő jólétet fenntartani – ami a legitimációja alapja –, ha a világgazdaság nagyon pozitív környezetet teremt. A 2022 utáni inflációs időszakra egyszerűen nem volt válaszuk. És amennyire kívülről látszik, a kevesebb préda felerősítette a belső konfliktusokat is.

Idézetek

Orbán Viktor ma a legkorruptabb politikus Európában.[26]
– Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő
Orbán Viktor egy fordított Robin Hood. Amit elvesz a szegényektől, odaadja a gazdagoknak.[27]
– Mellár Tamás
Putyin legjobb európai tanítványa.[28]
– Majtényi László
Kelet-európai napkirály, mert keleten nem nyugszik, nyugaton meg nem kell.[29]
– Kuncze Gábor
Orbánék összekeverik a demokráciát a többség diktatúrájával[30]
– Katarine Barley az Európai Parlament egyik alelnöke
Széchenyi István nem Nagycenken építette fel a Lánchidat
Bődöcs Tibor
Orbán Viktor az égi erõk által kiválasztott személy, aki méltó arra, hogy a szent koronát a fejére tegyék, ami láthatatlan módon már meg is történt.
– Pitti Katalin[31]
Istent csak beteg ember játszik!
– Bálint gazda[32]
Viktor viselt dolgairól a hatalmi centrumokban olyan terjedelmű kompromat gyűlt fel, melyhez képest a Háború és béke szolid Tesco-katalógus.[33]
Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.
– Orbán Viktor, 1988. április 9., Magyar Nemzet
Semmilyen törvényt nem tisztel. Az ő parancsára kerültek ki a Soros-plakátok, amik a náci Németország nevető zsidójáról vették a mintát. Ahogy Hitler a berlini olimpia idején levetette ezeket a plakátokat, úgy vetette le Orbán is a vizes -vb idejére. Mit mondjak arra, aki így használja a náci módszereket? Aki törvényt hoz a hajléktalanok ellen úgy, hogy az alkotmánysértő részét az alaptörvény héjába rejti? Aki úgy használja az alkotmányt, mint más a szemétkosarat?[2]
– Iványi Gábor
Az egész orbánizmust a borzasztóan rövid távú gondolkodás jellemzi.[34]
– Horn Gábor
Amikor egy demokratának mondott hatvanéves politikus további negyven évre tervez, akkor… meghibbant… közvetlenül veszélyezteti az államrend demokratizmusát, biztonságát.[35]
– Gyurcsány Ferenc

Csúfnevek

Orbán Viktor szülei és testvérei.
Forrás: Facebook/Rafi Attila
 • o1g
 • Mocsok király (Nagy Blanka)[36]
 • a legkisebb magyar,[37]
 • háztáji Napóleon, Napóleon Dunaparte[38]
 • Hungária géniusza
 • Csuti
 • a budai vár fura ura
 • vajda
 • füles gulyás[39]
 • köpcös

Kipcsakok

2019 októberében Orbán részt vett a Türk Tanács ülésén. Így indokolta, mit keres ott:

Szeretnék a kipcsakok nagy barátjának, Nazarbajev elnök úrnak is gratulálni a magas kitüntetéshez.

A jelenlévők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok.

Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is. És minden évben küldünk is neki üzenetet, amikor a kipcsakok éves gyűlése van Magyarországon. Elnök úr, gratulálunk a magas kitüntetéséhez.[40]

– Orbán Viktor

Ez akkora hülyeség, hogy kommentálni sem érdemes.

1989. június 16.

Németh Miklós 1989. március 3-án megállapodott Gorbacsovval a szovjet csapatok kivonásáról. Április végén már ki is vontak tízezer főt.[41]

Filmszereplés

Orbán Viktor szerepelt a Sólyom András rendezte Szegény Dzsoni és Árnika című filmjében. 1983-ban készült el.

Jegyzetek

 1. Herczeg Márk: Zacher Gábor a fiatal és az idősebb Orbán fotóival hívja fel a figyelmet az elhízás veszélyeire. 444.hu
 2. 2,0 2,1 Iványi Gábor: Egyetlen ember hiúsága, sértettsége, hatalomvágya miatt katasztrófa felé sodródik az ország. varosikurir.hu (2019. dec. 22.)
 3. Politico: Orbán Viktor lett Európa második legbomlasztóbb embere. telex.hu (2022. dec. 7.)
 4. Nagy Gergely Miklós: Iványi Gábor: Orbán politikai tőkét látott Gáspár Felházában, végül katonának adta a renitens gyereket. 24.hu (2019. dec. 19.)
 5. Orbán Viktor tanúságtétele. Orbán Viktor, Balás Béla kaposvári püspök és Balog Zoltán beszélgetése YouTube (2005) (videó)
 6. Gábor György: Orbán a saját nevetséges tudatlanságáról tett tanúbizonyságot. nyugatifeny.hu (2019. okt. 27.)
 7. Németh Péter: Orbán Viktor bohócsipkát húz a kereszténységre. hirklikk.hu (2019. nov. 9.) Interjú Gábor György vallásfilozófussal.
 8. Békemenetek.
 9. Kerner Zsolt: Azért zárhatják ki a Fideszt, mert Orbán kínos helyzetbe hozta egy szövetségesét. 24.hu (2019. márc. 7.) Mármint Manfred Webert. Ő áll választás előtt, nem Orbán. A Néppártnak nem a CEU, a lopások és a többi disznóság számít, hanem hogy Weber bizottsági elnökségét hozta veszélybe.. → EP-választás 2019.
 10. 10,0 10,1 Ezt is megéltük: Orbán Viktor a Tienanmen téren koszorúzta meg a kommunisták hősi emlékművét. 444.hu (2017. máj. 13.)
 11. Orbán nem beteg, csak sok sósat evett :-D. YouTube (2012. szept. 4.)
 12. Diószegi-Horváth Nóra: Orbán állítólagos grazi útjait sem Márki-Zay, sem az interneten keringő fotók nem tudják bizonyítani. www.lakmusz.hu (2022. jan. 15.)
 13. Wikileaks: Orbán szervezte a zavargásokat.: A Hír Tv két nappal a zavargások előtt már szerződött a közvetítésre. civilhetes.net (2015. márc. 1.)
 14. Stumpf András: "Nem leszek jobbikos!". valasz.hu (2010. márc. 3.)
 15. Föld S. Péter: Miniszterelnök úr, Ön Magyarország? hirklikk.hu (2019. márc. 24.)
 16. Németh Péter: Bod Péter Ákos: Szégyenkezem a magyar viszonyok miatt. hirklikk.hu (2019. márc. 23.)
 17. Gazda Albert: „A haza, barátaim, az nem egyenlő az elnök seggével, amit állandóan simogatni és csókolgatni kell”. 444.hu (2022. júl. 16.)
 18. Herczeg Márk: Orbán Viktor 100 hazugsága. 444.hu (2017. nov. 3.)
 19. Herczeg Márk: Orbán Viktor 200 hazugsága. 444.hu (2021. ápr. 8.)
 20. Ésik Sándor: Amit Orbán csinál Gruevszki-ügyben, az nyílt putyinizmus. azonnali.hu (2018. nov. 17.)
 21. Hont András: Hont: Pávatánc a szakadék szélén. hvg.hu (2018. nov. 16.)
 22. Lakner Zoltán: Semjén Zsolt és az eszmék horgonya. 168ora.hu (2018. nov. 17.)
 23. Horváth Ábel: A 7-es cikkely és Orbán Viktor próbája. clearpolitics.blog.hu (2018. nov. 23.)
 24. Jabronka Richárd: „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de Európát is!”. ellenszel.hu (2016. nov. 8.)
 25. Orbán jött, fékezett és szelídített, az infláció pedig vágtatni kezdett. b1.hvgblog.hu (2023. júl. 20.)
 26. Daniel Freund: Daniel Freund a 444-nek: Orbán a legkorruptabb politikus egész Európában. Riporter: Rényi Pál Dániel 444.hu (2023. máj. 22.)
 27. Facebook/Magyarország helyzete
 28. Korrupciómentes ország nincs, hazugságmentes lehet. Németh Péter interjúja Majtényi Lászlóval hirklikk.hu (2022. márc. 3.) 15:25.
 29. Facebook/Antal Tibor
 30. Magyari Péter: Orbánék összekeverik a demokráciát a többség diktatúrájával. 444.hu (2020. okt. 6.)
 31. Zimonyi Zita: SEMMI NINCS VÉLETLENÜL: „Akinek láthatatlanul a szent koronát a fejére tették”. Ceglédi Kék Újság (2006. márc. 27.) 5. o.
 32. Rubóczki Tamás: Bálint gazda üzenete a magyar néphez Orbán Viktorról! olkt.hu (2018. okt. 23.)
 33. Elegem van: 2019 a pofára esés éve. elegemvan.blog.hu (2011. jan. 11.)
 34. Millei Ilona: Az egész orbánizmust a borzasztóan rövid távú gondolkodás jellemzi. Interjú Horn Gáborral hirklikk.hu (2022. jún. 11.) Kéri László ugyanezt mondta Sebes Györgynek.
 35. Farkas György: Gyurcsány Ferenc szerint a „hibbant” Orbán Viktort el kell távolítani. 24.hu (2022. okt. 10.)
 36. Ács Dániel: A csendes többség sokkal inkább csend, mint többség. 444.hu (2019. jan. 18.)
 37. Bernáth Lackó: Szél Bernadett: „Az MTA-t a Legnagyobb Magyar alapította, és a Legkisebb Magyar akarja sírba tenni.”. merce.hu (2019. feb. 10.)
 38. Ille István: Az egér megint ordít. kanadaihirlap.com (2019. feb. 15.)
 39. A német köztévé szatirikus magazinja füles gulyásnak nevezte Orbánt, és a hülye magyarok és lengyelek nélküli EU-ról értekezett. telex.hu (2020. nov. 23.)
 40. Orbán Viktor: Sok magyarban van kipcsak vér. index.hu (2019. okt. 15.)
 41. László Ágnes: Németh Miklós: Ha akkor ellenállok, két év alatt kitrágyázhattuk volna az istállót. 24.hu (2020. júl. 26.)

Források

Politikai szereplések

Gnoszticizmus

 1. 470. oldal
 2. 182–183. oldal.
 3. 184. oldal.
 4. Horváth Bence: Az Európai Parlamentben megszavazták a fideszes képviselők, itthon viszont napirendre sem engedték venni a Törökországot elítélő állásfoglalást. 444.hu (2019. nov. 19.)
 5. 183. oldal.
 6. 424–426. oldal

Életrajz, személyiség

Életrajzi könyvek:

Damaszkuszi út

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Betegség

Gyűlöletállam

Az Orbán-család meggazdagodása

További információk

Kapcsolódó szócikkek